Zaandijkerkerkwerk: het dak eraf

De dakpannen gaan eraf bij de Zaandijkerkerk. Die worden bij de restauratie hergebruikt. De hele kerk staat al sinds april in de steigers.

De kerk en het gebied eromheen gaan de komende jaren op de schop, er zijn bijvoorbeeld plannen voor een brouwerij op het terrein en woningbouw in het kerkgebouw.

Op de Facebookpagina van de Zaandijkerkerk en Omgeving (nog maar 8 vrienden, dat kan beter) wordt de verbouwing op de voet gevolgd, inclusief foto’s.

Begin deze week werd begonnen met het werk aan het dak (foto linksboven en hieronder). De bouw van de steigers (april) is op de onderste foto (allemaal van de Facebook-pagina) te zien.

zaandijkerkerk 2

 

zaandijkerkerk 3

Ook deze historische foto komt van de Facebook-pagina (via de Linkedin-pagina van Jeroen Hooyschuur, daar ook informatie over de subsidie voor het project):

zaandijkerkerk oud

Hier de stukken die eerder op De Orkaan verschenen.

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Henny Rijken -Baljet

  goede middag, mijn man, helaas overleden in 2011, geboren in Zaandijk in 1930, daar ook zijn hele leven gewoond was zeer begaan met het lot van de kerk, daar heeft hij in 2004 een gedicht over geschreven wat ook het Noord Hollands dagblad van de Zaanstreek heeft gehaald.
  hij was met name zeer begaan over het lot van de kerk toren, zijn mening en van vele andere Zaandijkers, een kerk toren is een belangrijk element, in wijde omgeving is de zaandijker kerk toren te zien ook aan de overkant van de Zaan, zelfs in de goede ouwe tijd een soort verlicht baken, Het is fantastisch dat de kerk een woonfunctie krijgt
  ik wil eindigen met een citaat uit het gedicht van mijn man Ab Rijken.

  Zaandijk wil echt zijn toren houwen en op zijn eigen klok vertrouwen
  Zaandijk geen toren? Geen gezicht !!
  De raimer op z’n Zaandijks wil ten leste skraive:
  Leet Zaandaik, zaandaik toch blaive!!

  vriendelijke groet

  Henny Rijken – Baljet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *