Twaalf Zaanse kandidaten bij PS2015, niemand van GL of PvdA

Welke Zaankanters zijn verkiesbaar bij de Provinciale Staten-verkiezingen van 18 maart?

Dat zijn er nogal wat – minstens 12 -, er zit zelfs één lijsttrekker bij, en bij de VVD en D66 ook mensen op verkiesbare plekken. D66 is koploper met vier (!) Zaankanters. Maar de definitieve lijsten zijn nog niet allemaal ingediend, misschien komt er nog wat bij.

De SP Wormerland vaardigt één kandidaat af: Anna de Groot (ze woont in Wormerveer). Er staat één Oostzaanse op de lijst: Carline de Boer (D66). Geen Zaankanters bij PvdA en GroenLinks.

Het lijstje van partijen met:

Het lijstje van partijen zonder – voorlopig:

  • En dus geen Aart Molenaar bij Hart voor Noord-Holland.
  • Bij GroenLinks… niks… Fractievoorzitter Paul Laport: “Dat is bijzonder jammer. Maar Alwin Hietbrink is wel een sterke lijsttrekker. Laatst met hem koffie gedronken en over Zaanse zaken gesproken, wel direct contact met hem en op die manier korte lijnen.”
  • Bij de PvdA…. eehhh … “0” (nul). Fractievoorzitter Songul Mutluer: “Ik had graag een Zaanse kandidaat op de lijst gezien. Maar ben tevreden over de lijst. Er zitten echt hele goeie kandidaten bij die Zaanstad een warm hart toe dragen.
  • ZIP heeft gesproken met Noord Holland Lokaal. René de Heer: “Hart voor Noord-Holland is voor de Zaanse Inwoners Partij niet de beweging gebleken die past bij de eigen ideeën.” De beoogde samenwerking tussen Hart voor Noord-Holland en Noord Holland Lokaal is na 2 weken terecht gestopt door NHL volgens De Heer: ” NHL heeft wel de potentie.” Maar dat wordt dus 2019.
  • Partij voor de Dieren?
  • Vrouwenpartij?

Aanvullingen? Suggesties? Correcties? Mail het of meld het via Twitter of Facebook.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *