Zaannotarissen niet naar ‘Jan Dekker’ (Wormerveer), pand is verkocht

Voor de voormalige kantoorvilla van Jan Dekker aan Plein 13 in Wormerveer zijn nu wel de vergunningen binnen om te gaan verbouwen, maar de eigenaren hebben het pand onlangs verkocht. Zaannotarissen die kantoor in het pand zouden gaan houden (en die ook deels eigenaar waren) zien daar vanaf, ze gaan op zoek naar een nieuwe locatie

De reden is dat het vooral door ambtelijke stroperigheid te lang geduurd heeft.

Rik Jacobs van Zaannotarissen:

“Het pand is verkocht. We kregen een te mooi aanbod om af te wijzen. Het heeft allemaal veel te lang geduurd. De bouwkosten zijn met ruim 40 procent gestegen en er zijn nieuwe regels over de verhuur. Als het anderhalf jaar geleden zou zijn geregeld, hadden we er al in gezeten.

Maar het ging allemaal te traag, misschien heeft het ook wel aan ons gelegen maar ook aan de monumentencommissie van Zaanstad. Het is een prachtige plek, we hadden er graag naartoe gewild, en we moeten nu weer op zoek naar iets anders.”

Eerder deze week meldde Zijlstra Schipper Architecten dat de vergunning binnen was “voor een kantoor op de begane grond en 8 appartementen op de verdieping. Om de appartementen te bereiken is er een aparte moderne transparante toevoeging gedaan zodat het monument verder in tact blijft.” Volgens Zijlstra Schipper zou over twee maanden kunnen worden begonnen met de verbouwing, “maar het kan ook iets later worden.”

Jacobs weet niet wie het pand gekocht heeft en verwijst naar mede-eigenaar makelaar Hans de Groot die een kort antwoord heeft: “geen commentaar.”

Het kantoor van Jan Dekker is in 1916 gebouwd als kantoor voor fabriekscomplex zeepziederij ‘De Adelaar’.

Lees ook: Eindelijk schot in verbouwing pand Jan Dekker (Wormerveer)

Door Piet Bakker. Bronnen: Facebook Wormerveer, contact met Hans de Groot en Rik Jacobs, eerder nieuws op De Orkaan. Afbeelding: De Orkaan.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Jan Betlem

  Ik hoorde zo’n 2 1/2 jaar geleden dat de monumentencommissie van Zaanstad, volkomen terecht, bezwaar maakte tegen het plaatsen van kunststofkozijnen in het monument. Als dat waar is dan leverde het idee om er kunststofkozijnen in te plaatsen de vertraging op niet de monumentencommissie, lijkt mij.

  • Jan Smit

   Onzin, van kunststof kozijnen is nooit sprake geweest. Broodje aap verhaal. Monumentencommissie Zaanstad moet zich schamen over zo’n trage besluitvorming. Eilandencultuur bij die ambtenaren in Zaanstad die geen beslissingen nemen . Dure externe buro’s worden ingeschakeld waar personeel continu van functie veranderd.

   • Jan Betlem

    Dan waren de kunststofkozijnen die in het gebouw stonden opgeslagen natuurlijk voor een ander bouwwerk, begrijpelijk.

 • Henk Dopheide

  Notarissen die mede-eigenaar zijn en niet weten aan wie het pand is verkocht….?

 • Dolf Heijmans

  sloopkogel erdoor

 • Frits Krom

  Is dit niet de voormalige Marechausseekazerne?

  • Jan Betlem

   Nee het is niet de voormalige Marechaussee kazerne, die stond waar nu het garagebedrijf Hedin (voorheen Stern en daarvoor Zwart) staat op de Hogeweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *