Zaans #PS2023: nr. 5 bij GroenLinks, Paul Laport (interview) 

De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Paul Laport.

Wie is Paul Laport?

Paul heeft bijna zijn hele leven in Noord-Holland gewoond. Hij was eerst tekstschrijver en was later 10 jaar raadslid in Zaanstad. Als raadslid zette hij zich in voor het lokale klimaatakkoord en burgerparticipatie. Hij stopte als raadslid om directeur te worden van een natuur- en milieuorganisatie, maar is nu opnieuw actief in de politiek. Laport staat op de 5e plaats en op dit moment heeft GroenLinks 9 van de 55 zetels in handen. 

In het interview legt Laport uit waarom je moet stemmen op GroenLinks. Hij bespreekt hoe hij de woningnood wil aanpakken en de energietransitie in Noord-Holland. Daarnaast bespreekt hij de veelbesproken samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks. Tenslotte vertelt Laport wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van de Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Ik denk dat het heel belangrijk is om een klimaat rechtvaardig beleid te voeren waarbij iedereen meedoet”

Naast Zaankanter Paul Laport staat ook Kivilcim Özmen op de lijst (plek 31 Zaandam, fractievoorzitter Zaanstad). Lijsttrekker Anouk Gielen komt uit Amsterdam.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van GroenLinks.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden: 

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Louis Dirksen

  Hoe CEES is Paul Laport? Knappe kiezer die daar na dit interview van de kandidaat over kan oordelen.

  Iets Constructiefs komt niet aan de orde. Zoals: Stem GL want dit gaat GL doen; ik ga mij inzetten voor …..(vult u maar in). Het is Doendenken maar dat doet vrijwel iedere kandidaat, ongeacht hen partij.

  Eerlijk ?Komt even aan de orde. Paul stelt vast dat er verschillen zijn tussen GL en PvdA. Welke verschillen? Waarom moet men als linkse kiezer op GL stemmen? Of maakt het niet uit?

  Energiek en Strijdvaardig? De bevlogenheid van Landelijk Leider Klaver wordt node gemist.

  Met Paul Laport heeft GL een Degelijke kandidaat met Kennis van zaken in de top vijf maar DK past helaas niet in CEES……

  Een klein e’ tje waarmee Paul na Julie van het CDA en Jeroen van de PvdA de derde plaats inneemt.

 • Jan de Vries (niet van D66)

  Na 2 minuten dit aan te horen ben ik gestopt, allemaal blabla en cliché geneuzel van Laport. Intrappen van open deuren als het oplossen van woningnood, dit doet het altijd goed om eventueel stemmen te trekken. Maar denk dat we allemaal wel weten waar de woningen naar toe gaan en ik wil mij eigenlijk ook niet begeven op het gladde ijs van enge partijen als FVD of PVV.

 • hans van rheenen

  Gisteren las ik op De Orkaan, dat er twee partijen méér vechten tegen de gevolgen van Schiphol, waaronder geluidsoverlast en ongezonde lucht, daarmee waren twee partijen actief: de PvdA en GL.

  Dat toch belangrijke item voor Zaankanters, zal ik er dan toch nog maar even aan willen toevoegen.

  Bij deze: https://www.deorkaan.nl/zaanse-zorgen-over-verhoging-geluidsnormen-schiphol/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *