De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Paul Laport.

Wie is Paul Laport?

Paul heeft bijna zijn hele leven in Noord-Holland gewoond. Hij was eerst tekstschrijver en was later 10 jaar raadslid in Zaanstad. Als raadslid zette hij zich in voor het lokale klimaatakkoord en burgerparticipatie. Hij stopte als raadslid om directeur te worden van een natuur- en milieuorganisatie, maar is nu opnieuw actief in de politiek. Laport staat op de 5e plaats en op dit moment heeft GroenLinks 9 van de 55 zetels in handen. 

In het interview legt Laport uit waarom je moet stemmen op GroenLinks. Hij bespreekt hoe hij de woningnood wil aanpakken en de energietransitie in Noord-Holland. Daarnaast bespreekt hij de veelbesproken samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks. Tenslotte vertelt Laport wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van de Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Ik denk dat het heel belangrijk is om een klimaat rechtvaardig beleid te voeren waarbij iedereen meedoet”

Naast Zaankanter Paul Laport staat ook Kivilcim Özmen op de lijst (plek 31 Zaandam, fractievoorzitter Zaanstad). Lijsttrekker Anouk Gielen komt uit Amsterdam.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van GroenLinks.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden: 

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske