GroenLinks presenteerde een alternatief plan voor de tennisaccommodatie aan de Spatterstraat in Wormer tijdens de ‘voorronde’ van de gemeenteraadsvergadering. Het plan zou beter en goedkoper zijn dan het plan van de gemeente waarbij ook op het ijsbaanterrein zou worden gebouwd.

Eerder waren er al 1.300 handtekeningen verzameld bij een petitie tegen de bestemming op het IJsbaanterrein. Omwonenden daar waren niet blij met de plannen voor padelbanen. Die zouden in meer dan 150 gemeentes al voor geluidsoverlast zorgen.

Het plan van GroenLinks wordt uitgebreid gepresenteerd door Dick van Blokland en raadslid Elly Fens. Ze laten de mogelijke plattegronden van de tennisaccommodatie en de sporthallen zien (zie onder). De plannen hebben veel overeenkomsten: ze hebben allemaal vier overdekte padelbanen, minstens acht tennisbanen en twee sporthallen. Daarnaast wordt er onder een van deze sporthallen een parkeergarage gebouwd, waar ruimte is voor 95 auto’s. 

GroenLinks wil niet alleen sportfaciliteiten realiseren maar ook 50 woningen, in vijf woonlagen naast de sporthal.

Van Blokland en Fens laten er geen gras over groeien: eigenlijk is dit plan op elk vlak voordeliger dan wanneer de tennisaccommodatie op het IJsbaanterrein komt. Op het gebied van geluidsoverlast, parkeren, natuurbescherming en belangen van de omwoners is het sportterrein op de Spatterstraat veel praktischer.

Bovendien is dit plan veel goedkoper dan de plannen voor het IJsbaancomplex. Het Spattercomplex zal bijna de helft minder gaan kosten, ongeveer € 2,5 miljoen in plaats van de € 4,8 miljoen die berekend is voor het andere terrein. Dit komt vooral door de hoge kosten voor de infrastructuur, zoals het storten van minimaal een meter zand op de veengrond.

Bezorgde buurtbewoners, die de raadszaal met hun aanwezigheid tot de nok vulden, waren in ieder geval blij met de nieuwe plannen van GroenLinks. De presentatie werd meermaals onderbroken met applaus. 

De plannen zijn al minstens vier jaar oud, hier ons dossier.

Links (rood) de appartementen en de sporthal in 2 delen (bruin). rechts en onder (oranje) de 9 tennisbanen, midden (grijs) het clubhuis en onder (groen) de padel-baan. In het midden ruimte voor 95 auto’s.

De presentatie is hier terug te zien (de stukken zijn hier te downloaden).

Door Remi Kerkhoven. Plannen uit presentatie, foto van voorronde (met Elly Fens) in gemeentehuis Wormerland (screenshot livestream – onze verslaggever is links onder net te zien).