Komende dinsdag (5 maart) moet de gemeenteraad van Wormerland de knoop doorhakken over nieuwbouw op de plekken van drie tennisverenigingen in Wormer. Waar nu nog De Spatter, de Eendragt en de Poelstars zitten, moeten meer dan 150 woningen komen.

De tennisverenigingen moeten fuseren en naar het IJsbaanterrein verhuizen als de plannen doorgaan. Er is ook een alternatief plan om een nieuw tenniscomplex (inclusief woningen) aan de Spatterstraat te bouwen.

Spatterstraat

Op het Spatterterrein zijn 92 woningen gepland, 29 daarvan sociale huur. Ook komen er 10 seniorenwoningen. Daarnaast zijn er rijtjeswoningen, twee-onder-één-kap-woningen en ‘middeldure’ huurappartementen gepland. Boven en onder impressies van de nieuwbouw. Boven is ook de naam van nieuwe Sporthal Wormer (3000 m2) te zien die op het terrein moet komen.

Caascooper

Op het terrein van de Eendragt (Caascooper) moeten 39 appartementen (76-90 m2) komen in 4 tot 5 woonlagen.

De Drie Morgen

Op het terrein van de Poelstars (De Drie Morgen) zijn 29 woningen gepland: 11 koopappartementen (4 woonlagen) en 18 koopwoningen.

In de voorronde van de raad van Wormerland op maandag 4 maart 2024 worden de plannen besproken. Een dag later, dinsdag 5 maart moet de raad het besluit nemen.

Door Piet Bakker. Bron: Stukken Gemeenteraad Wormerland, eerder nieuws op De Orkaan. Afbeeldingen uit plannen Bouwfonds Gebiedsontwikeling (BDP).