Is er nog toekomst voor Oostzaan, Wormerland en Landsmeer? En zo ja: hoe ziet die toekomst eruit? Zelfstandig? Gefuseerd? Samenwerkend? Daarover werd gisteravond – 27 mei – informeel, in beslotenheid, vrijuit, niet openbaar (geheim zonder pottenkijkers) in het gemeentehuis van Landsmeer vergaderd.

Wij (en de inwoners) mochten daar niet bij zijn, maar als we eerlijk zijn (en dan zijn we even heel eerlijk) zijn we daar niet erg rouwig over. Een greep uit het persbericht:

Het was een openhartig en goed gesprek en een open dialoog op het juiste moment, aan de hand van prikkelende vragen met een open en geïnteresseerde houding van aanwezige raadsleden. Er was aandacht voor wat de gemeenten bindt en oog voor onderlinge verschillen. Er was overeenstemming en er waren lokale uitdagingen. Men wilde op een constructieve manier verder praten met momenten van reflectie en respect voor elkaars tijdspad. En met oog voor wat het beste is voor de inwoners en ondernemers van Landsmeer, Oostzaan en Wormerland. Raadsleden hadden een gevoel van verbinding, kameraadschap en onderling vertrouwen.

Er zouden geen besluiten worden genomen, dus er werd besloten een gemeenschappelijke raadswerkgroep op te richten.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht op website Oostzaan. Foto van raadszaal in Landsmeer (voorafgaand aan vergadering waar we niet bij mochten zijn).