Vanavond zal de gemeenteraad van Wormerland waarschijnlijk akkoord gaan met de keuze voor BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) als ontwikkelaar van ijsbaanproject in Wormer. Daarbij fuseren de drie tennisverenigingen en gaan samen op het ijsbaanterrein. Op de vrijgekomen locaties komen 150 à 200 woningen.

De geschatte kosten van het project zijn volgens de gemeente € 60 à € 70 miljoen. BPD – voorheen Bouwfonds van Nederlandse Gemeenten – was de enige kandidaat die het project aandurfde.

Op het terrein van ijsclub Nova Zembla komt naast een groot tenniscomplex (met padelbanen) en een gezamenlijk clubgebouw ook een jeu de boules-baan en een natuurijsbaan. Op de locaties van de tennisverenigingen wordt gebouwd. Aan de Spatterstraat komt ook een nieuwe sporthal.

De raad moet vanavond akkoord gaan met de ‘keuze’, anders komt het hele project op losse schroeven te staan aldus B&W: “Als de gemeente niet akkoord gaat met het gunningsvoorstel om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met de ontwikkelpartner zal de ontwikkeling van het project geen doorgang vinden.”

Alleen GL lijkt wat tegen te stribbelen. Zij stellen vragen over de procedure en de kosten aan B&W en willen meer documentatie. Volgens Elly Fens van GL gaat het overigens maar over een fusie van twee verenigingen omdat de Eendragt al gestopt zou zijn.

De vergadering begint om 20.00 uur en kan ook online worden gevolgd.

Door Piet Bakker. Bronnen: stukken raad Wormerland en eerder nieuws op De Orkaan. Foto: De Orkaan.