Op het terrein van schaatsbaan Nova Zembla in Wormer broedt sinds gisteren een reuzekievit. De ‘Vrienden van het Kerkepad’ hebben een nieuwe actie opgezet tegen de plannen voor een sportcomplex met padel- en tennisbanen. De kievit staat symbool voor het protest tegen de plannen en het behoud van de natuur en de leefomgeving van diverse diersoorten. 

Daarnaast organiseren de ‘Vrienden van het Kerkepad’ ook een vogelgalerij. De expositie bestaat uit afbeeldingen van 50 verschillende vogelsoorten uit het Wormer- en Jisperveld. Het doel is om het bewustzijn over de vogeldiversiteit in de leefomgeving te vergroten bij de omwonenden. De vogelgalerij is te zien bij het Kerkepad  tot en met 14 jan 2024. 

De reuzekievit is niet de eerste actie die de ‘Vrienden van het Kerkepad’ uitvoerden. Eerder liepen er zo’n 200 mensen in een stille protesttocht, en via sociale media zijn ze ook behoorlijk actief.

De beslissing over de plannen van het sportcomplex werd in november uitgesteld naar volgend jaar. Voordat het voorstel in de raad komt wordt het opnieuw in een ‘voorronde’ besproken, wanneer deze ‘voorronde’ plaatsvindt is nog niet bekend. 

Door: Silva Honig