Waar kan je een frisje, cappuccino, chocolademelk (met slagroom), broodje of gevulde koeken onderweg halen bij fietstocht of wandeling? (Want er wordt veel gefietst en gewandeld in deze corona-dagen.)

En waar kan je plassen?

De Orkaan fietst veel. Deze week nieuw (foto boven): Donovan’s Streetfood (est. 2020) op de Wilhelminabrug in Zaandam. Open maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 19.00 (vrijdag tot 20.00 uur). Broodjes, snacks, pokebowls en Surinaams-Javaanse specialiteiten.

De Cacaoboom in Zaandijk is ook een nieuwe ‘pleisterplek’ met chocolademelk, koffie en thee, maar ook voor een bonbonnetje en/of een plakje cake erbij. (Dinsdag t/m zaterdag). In Assendelft kan je dinsdag t/m zaterdag terecht bij Limburgia (Kaaikhof 18): koffie cappuccino, latte, espresso en Limburgse vlaai (en 20 verschillende macarons). Ook toegevoegd: t Zaanse Huisje (Gedempte Gracht 48A Zaandam), open op alle dagen tussen 12-18 uur voor warme en koude dranken, wafels, crêpe, macarons en chocolade.

Eerder scoorden we ‘heisse Schoko’ bij Lab44 op het Hembrugterrein. Ook bij de Bullekerk is koek en zopie. Beide zaken zitten op de route van wandel- en fietstochten. Ook reden we langs bij het Zaanse Hoekje (De Watering, Zaandam) waar een fraaie koffiekar op de stoep is gezet. In het Twiske werd koffie (en chocolademelk met slagroom, en glühwein) geschonken bij het Twiske Paviljoen en Twiske Haven (foto’s onder). Eerder scoorden we bij Baleine (Zaanse Schans), pannenkoekenhuis De Appel in het Twiske, de Koffiezaak (Wormerveer) en de Koffiemok (Koog a/d Zaan).

Vele verzoeken ook om adressen waar je ook het toilet kan bezoeken. Eerlijk gezegd hebben we daar geen onderzoek naar gedaan, Bullekerk en Twiske lukt in ieder geval volgens ons. Maar wie tips heeft kan het doorgeven.

Maar er zijn er vast meer.

Bullekerk
Lab44
Zaanse Hoekje
Twiske Paviljoen
Twiske Haven
Baleine, Zaanse Schans
Donovan’s Streetfood (Wilhelminabrug)

Hieronder het ‘oude’ overzicht met onder de kaart met de zaken. Tips? Stuur ze: deorkaan@gmail.com

Assendelft

Zaandam

Koog a/d Zaan

Zaandijk

Wormerveer

Westknollendam

Krommenie

Wormer

Wijdewormer

Jisp

Westzaan

Oostzaan

Neck (Wormerland)

De Woude

Koperen Bel
Pannenkoekenschip, Wormerveer
Tante Tee
De Kraai
De Toog
Koppie Bar / Dorpstaveerne Assendelft
De Appel, Twiske Oostzaan
Piri Piri, Zaandam
Wapen van Oostzaan
Novels
Tante Tee
De Juffer
Borrelbox Het Pand
Damas (foto Jan Leguijt)
Zaanse Hoekje
Twiske Haven
Twiske Paviljoen