Zaans voor ’t hekje: de Westzaanse drugslab-zaak

De grootste zaak die deze week bij de rechtbanken in Noord-Holland-noord wordt behandeld gaat over een drugsvondst op 30 juni 2020 aan het Rak in Westzaan. Daar werd een drugslab gevonden waar synthetische drugs gemaakt werden. In het drugslab vond de politie 600.000 XTC-pillen, 100 kilo MDMA (grondstof voor Ecstasy/XTC) en een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs.

Twee verdachten, een 24-jarige man en een 50-jarige man uit Amsterdam, werden destijds aangehouden. Op vrijdag 21 april komen meer verdachten voor de meervoudige kamer in Haarlem. Tijdens een ‘regiezitting’ (die ter voorbereiding van een complexe inhoudelijke behandeling plaatsvindt) gaat het om zeven verdachten. Twee daarvan staan voor invoer en/of bezit van ‘grote hoeveelheid cocaïne’ in Zaandam terecht. Een zaak die kennelijk met het drugslab gelinkt wordt.

Behalve voor betrokkenheid bij het druglab en het om bezit van grote hoeveelheden MDA, MDMA, MDEA, XTC en amfetamine, de invoer van cocaïne en deelname aan een criminele organisatie. Na de regiezitting volgt nog de inhoudelijke behandeling.

Lees ook: Drugslab in Westzaan: 600.000 XTC-pillen, 100 kilo MDMA

Politierechter Haarlem

Op donderdag 20 april staat hier iemand terecht wegens bedreiging met de dood en mishandeling op 9 januari 2023 in Zaandam.

Een dag later is iemand aan de beurt wegens “mishandeling, mishandeling met zwaar lichamelijk letsel en bedreiging met de dood” op 18 januari 2023 in Zaandam.

Politierechter Alkmaar

Bij de politierechter Alkmaar op 17 april:

  • Op 13 februari 2023 gebruik gemaakt van niet op zijn naam gesteld rijbewijs (Oostzaan)
  • Op 7 april 2022 auto bestuurd onder invloed van hasj en bezit van 2,72 gr cocaïne (Zaandam)

Op 20 april:

  • Op 17 december 2022 gevaar op de weg veroorzaakt (o.m. tegen vluchtheuvel aangereden), doorrijden na aanrijding met schade en auto bestuurd onder invloed van alcohol. (Westzaan)
  • Op 21 januari 2023 vernieling van een autospiegel en op 14 juli 2022 mishandeling (Zaandam)
  • Op 24 augustus 2022 doorrijden na aanrijding met schade en auto bestuurd onder invloed van alcohol en na ongeldigverklaring van rijbewijs (Wormerveer)

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *