Deze week een zaak bij de politierechter in Alkmaar wegens “openlijk geweld met zwaar lichamelijk letsel” in Zaandam (juni 2021) en een pro forma-zitting over diefstal met geweld in Wormer (november 2022).

De Bestuursrechter in Haarlem behandelt een zaak van RTV Zaanstreek tegen het Commissariaat voor de Media.

In Alkmaar komen op dinsdagochtend (28 februari) twee verdachten voor bij de politierechter wegens “openlijk geweld met zwaar lichamelijk letsel”. Dat is gebeurd in Zaandam op 4 juni 2021.

Pro Forma

In Alkmaar zijn op maandagochtend (27 februari) twee pro forma-zittingen bij de Meervoudige Kamer. Het gebeurde in Wormer op 15 november 2022, de aanklacht: “samen met ander(en) diefstal met geweld van € 705,-“

Tijdens een pro forma zitting wordt een zaak niet inhoudelijk behandeld. Deze zitting is wel nodig om een verdachte langer vast te houden.

RTV Zaanstreek vs CvdM

De bestuursrechter in Haarlem behandelt maandag 27 februari om 12.00 uur de zaak van RTVI Zaanstreek tegen het Commissariaat voor de Media wegens het toekennen van de licentie voor de lokale media-instelling voor Zaanstad en Wormerland aan De Orkaan. (zie persbericht)

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.