Fractievoorzitter Sebnem Pancar van DENK Zaanstad speelt een prominente rol in het filmpje dat DENK verspreidt om de fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Farid Azarkan, te steunen.

Zij mag als eerste optreden in het filmpje waarin DENK zo’n 20 prominente DENK-leden in de strijd gooit voor Azarkan. Zij is ook de enige vrouw in het filmpje.

De actie is gericht tegen Kamerlid Selçuk Öztürk en als steun bedoeld voor Tunahan Kuzu, die in maart aankondigde terug te treden als lijsttrekker. Kuzu zei dat het werk in Tweede Kamer een te grote belasting was geworden voor zijn privéleven. Later bleek dat er sprake was van een machtsstrijd binnen DENK en dat Kuzu moest vertrekken vanwege een buitenechtelijke affaire. Öztürk zou dat gebruikt hebben om Kuzu te wippen, ‘broedermoord’ zei Kuzu later over deze actie. Op de achtergrond speelt dat Azarkan samen met Kuzu bezig was de toekomst van de partij uit te stippelen, zonder Öztürk daarvan in kennis te stellen. Via Azarkan vecht Kuzu nu terug. De drie vormen samen de Kamerfractie van DENK.

DENK-Zaanstad is in september 2019 gesplitst na een ‘zusterstrijd’ tussen Pancar en mede-fractielid Elif Hotaman, de laatste zit nu als fractie DOEN in de raad.

Hier het filmpje van DENK, daaronder de foto van Kuzu en Pancar tijdens de verkiezingscampagne in Zaanstad.

In het filmpje treden (oud-)bestuursleden, fractieleden en -voorzitters uit Schiedam, Amsterdam, Rotterdam, Zuid-Holland, Utrecht, Arnhem, Enschede, Amersfoort, Deventer, Veenendaal, Flevoland, Eindhoven en Lelystad op, ze staan allemaal 100 procent, 200 procent of ‘volledig’ achter Azarkan.

Pancar en Kuzu tijdens campagne voor gemeenteraadsverkieizingen in Zaanstad.

denk kuzu Şebnem Pancar