Zaanse boekenplanken (#5)

Lees Zaans! Eind maart riepen we samen met het Gemeentearchief op om een foto van je Zaanse boekenplank te sturen. Daaraan werd intussen massaal (25 keer!) gehoor gegeven.

Vandaag de vijfde editie, met drie vier nieuwe boekenkasten. En en laatste oproep: stuur de kast of plank in dan zetten wij die bij deze laatste collectie.

Stuur je foto naar: Gemeentearchief@zaanstad.nl EN naar deorkaan@gmail.com.

De onderstaande is van de Westzaan fotografe Karin Timmerman. Een klassieke ‘Zaanse’ kast: Woudt, Boekenoogen, Krijt, Koelemeijer, Marcus Bakker, Frans Mars, Cor Bruijn en veel schilderkunst. Handiger is het zo’n foto gewoon op z’n klant te zetten. Klik voor vergroting.

karin timmerman dwars

Ook deze komt uit Westzaan, de planken van Gré Luttik. Onder: Cor Bruyn. De twee liggende boeken op de bovenste plank gaan over het bouwen van een Zuiderzeebotter en over het Ossepad.

boekenkast gre luttik

Mart Oosterveld stuurde een foto van een van de boekenkasten in de gemeenschappelijke  ruimte van de flat IJdoorn in Zaandam, we weten niet helemaal zeker of we Zaanse boeken zien…

ijdoorn boekenkast

Bert Versteeg

“Mijn interesse ligt voornamelijk bij de Zaanse molens maar ik heb ook een aantal boeken over archeologie in de Zaanstreek,boeken over Zaanse branden en boeken over de Zaanstreek in het algemeen zoals de Encyclopedie voor de Zaanstreek, Geschiedenis van de Zaanstreek, een aatal delen van in oude ansichten etc. De boeken de papiermolens in de Zaanstreek die voor ca 70% gaat over de Zaanse papiermolens en molens in de Banne Uitgeest waarin de molens van Westknollendam worden besproken heb ik ook op mijn Zaanse planken staan.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *