Zaanse corona-besmettingen naar record…

Het besmettingsniveau in de Zaanstreek is de afgelopen week sterk gestegen. Het ligt nu op 421 besmettingen per 100.000 inwoners per week, vorige week was dat 259, een stijging van 63 procent. Sinds december van vorig jaar is het niet zo hoog geweest.

De nieuwe golf wordt vooral duidelijk bij het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames stegen met 3 in de afgelopen week. In november zijn tot dusver 2 Zaans corona-overlijdensgevallen gemeld bij het RIVM.

Afgelopen weekend zijn strengere coronaregels van kracht: mondkapjes keerden terug bij contactberoepen en in winkels, en de coronapas moet op meer plekken worden getoond. Deze vrijdag volgt een persconferentie waar waarschijnlijk weer nieuwe strengere maatregelen worden aangekondigd.

Grafiek boven: aantal besmettingen per week in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan samen sinds begin september van dit jaar: van ruim 200 naar 770.

Grafiek onder: aantal besmettingen per dag (absoluut en gemiddeld) sinds 1 april van dit jaar. In de afgelopen zeven dagen werden 770 Zaankanters positief op corona getest, vorige week waren dat er 473.

Grafiek onder: besmettingen per 100.000 inwoners per week in de Zaanstreek (Zaanstad, Wormerland, Oostzaan) sinds begin dit jaar. Het is nu 421, zo hoog is het sinds eind december 2020 niet geweest.

Het aantal ziekenhuisopnames in de laatste weken (onder) steeg met 3 in de afgelopen week.

In november werden tot dusver 2 Zaanse corona-doden gemeld, in oktober was dat er 1, in september waren dat er 3, in augustus 2 en in juli 0.

Data: RIVM, grafieken: De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *