Zaanse Dromen #8: Vaste trap bij Inntel

Niet alle dromen zijn bedrog, maar deze dus wel. Ze gingen in rook op, vielen in het water of in duigen. Ze bleven beperkt tot de tekentafel, kwamen nooit verder dan een artist impression en verdwenen onder in de digitale ladenkast.

De Orkaan stoft er elke maandag eentje af die het waard is om aan de vergetelheid te ontrukken. Vandaag: een vaste trap bij hotel Inntel (Hermitage, station Zaandam).

Wat? Waar? Wanneer?

Meer een nachtmerrie dan een droom.

De ‘impressie’ van de vaste trap (boven) dateert van ruim 5 jaar geleden. En toen was het al een hoofdpijndossier, de vaste trap zou een optie zijn omdat de roltrap vaker niet dan wel rolde. Hoe daar in mei 2016 over gedacht werd, hoe het kwam, wat het zou kosten, waarom de aannemer niet aansprakelijk gesteld zou kunnen worden etc. etc. is hier te lezen. Maar het eind van het liedje was dat die vast trap en niet kwam en de roltrap tot op de dag van vandaag problemen op blijft leveren.

En wat nu?

De roltrap blijft problemen opleveren, hij is ‘vandalisme-gevoelig’ en eigenlijk niet geschikt om in de buitenlucht te staan.

Wat kwam er niet?

Lees ook:

De Zaanse droomkaart…

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Edwin Kleiss

  Een niet rollende roltrap is al een vaste trap.
  Gewoon je hoeven optillen en doorrrrr.

 • Mayo Bika

  Zou wel fijn zijn een vaste trap ter gezonde-leefstijl-compensatie voor de mac die ernaast komt.

 • Adriaan van Tulpenbaard

  Ik ging vroeger wel trimmen rondje hard lopen. bij het rondje van 5 km kwam ik 3 snackbars onderweg tegen, en het rondje van 7 km kwam ik 4 snackbars tegen, ik had meestal wel geld opzak bij me want je krijgt wel trek van het rennen. patatje met kroketje, zo echt veel gewicht verlies je niet op die manier.

 • Jammer van die mooie trap die er niet kwam..Waar ik mij groen en geel aan erger is de ijzeren trap uit het station naar de provinciale weg, langs het bouw-depot waar ik op uit kijk vanuit mijn woonkamer-raam! Heeft Zaandam blijkbaar zo zijn best gedaan de entree vanuit het station naar het centrum zo aantrekkelijk te maken, kijk je naar rechts, en zie je die lelijke( tijdelijke?) Trap, met een terrein waar allerlei bouwspullen liggen opgeslagen! En dat al jaren lang..Heb de gemeente al eens gebeld, maar ze hebben schijt, want er gaat een flat gebouwd worden,( Czarina of zoiets)dus gaan ze er niks mee doen..

 • Dino Zuurders

  Overkapping en camera toezicht een optie???

 • Pedro Ste

  Onbegrijpelijk. We sturen karretjes naar o.a Mars en laten deze vanaf de aarde rondrijden maar een roltrap werkend houden lukt ons niet. In heel veel steden zijn roltrappen in de buitenlucht te vinden die het wél gewoon doen.
  Ook daar lopen vandalisten rond dus om je daar achter te verschuilen is flauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *