Zaanse kunst-crowdfunding: 6 projecten gelukt, 2 nog niet

Geld voor kunst is niet eenvoudig te regelen. Subsidiestromen drogen op, weldoeners zijn zeldzaam. Via het crowdfunding-platform Voor de Kunst haalden zes Zaanse kunstprojecten voldoende geld op. Twee andere projecten lopen nog.

Een recent project was Dirk Witte Compleet, waar 33 liedjes van de Zaanse liedjesschrijver live werden uitgevoerd door verschillende artiesten om later dit jaar op een CD te verschijnen.

Maar al eerder werden Zaanse projecten succesvol afgesloten. Olivier Rijcken uit Wormerveer haalde voor Dolers in het Groen € 3.560 op, de Assendelftse fotografe Yvette Zellerer kreeg € 2.750 voor Ik…jij…wij… en de Zaans band Skere Heren kon € 2.370 bijschrijven om een nieuwe EP te maken. Het Wormerse Door het Lint-festival kreeg € 2.026. Charlene Williams uit Zaandam realiseerde € 9.925 voor een Graphic Novel.

Bij een tweetal projecten is het volledige bedrag nog niet gehaald. De Zaanse band Inbetween Colours wil hun eerste EP opnemen. Zij zitten op 51% van de benodigde € 2.750. Bij het Zaans Showorkest (de voormalige Verkade-Harmonie) staat de teller nog maar op 2% van de € 7.500 die ze nodig hebben om samen met burgers een Zaan-Ballade te maken.

voor de kunst projecten

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *