De liefde voor zijn oldtimer zit diep bij Robert Radevan, producent van de korte film ‘Paradise’ waarvan in november de belangrijke laatste scene in Lissabon wordt gefilmd. Maar er zullen ook veel Zaanse locaties te zien zijn in het eindresultaat, zoals de Zaanse Schans. Momenteel loopt er een crowdfunding om budget te vergaren zodat de film kan worden afgemaakt.

De hoofdrol in ‘Paradise’ zal worden gespeeld door Tom Pacheco, die velen zullen kennen als de Zaanse Braziliaanse Jack Sparrow en die ook het script voor de film schreef. De grootste glansrol wordt echter vervuld door de Citroën Traction Avant, uit 1936, van Robert Radevan wiens droom het altijd is geweest om zijn auto te vereeuwigen in een eigen film.

Foto: Acteur Tom Pacheco, ook bekend als de ‘Zaanse Jack Sparrow’.

Edwin Kleiss zocht Robert en Tom op in Zaandam en interviewde ze voor de Orkaan podcast.

Roadmovie

‘Paradise’ wordt een echte roadmovie met een verhaal dat wordt verteld door middel van flashbacks. Zo werden er al opnames gemaakt in 2016 in o.a. Frankrijk. De leden van de crew en de acteurs zijn allemaal iets ouder geworden. In het verhaal kijken ze terug op een bijzondere reis waarin hoofdpersoon André (Tom Pacheco) vergezeld door zijn beste vrienden de bijzondere oldtimer naar zijn vader wil brengen, die hij sinds zijn jeugd niet meer zag, in Portugal.

De cast van ‘Paradise’ tijdens de opnames in Frankrijk.

Crowdfunding

Hoe dit verhaal afloopt is waarschijnlijk in 2024 te zien wanneer de korte film ‘Paradise’ in premiere gaat.
Ondertussen loopt er een crowdfunding voor het maken van een cruciale scene van de film in Portugal. Iedereen die aan de film meewerkt steekt eigen geld in de productie maar toch is er een relatief klein bedrag van drie duizend euro nodig voor het huren van de juiste apparatuur e.d. De inzameling loopt goed. Wie wil bijdragen kan even kijken op de pagina van de film.

Robert Radevan en zijn trots, de Citroën Traction Avant.

Door Edwin Kleiss