Neeeeee! Captain Sparrow stopt! 

 ‘I’m dishonest, and a dishonest man can always be trusted to be dishonest.’ Een quote van Jack Sparrow. Het komt erop neer dat hij liegt en daar mag je op vertrouwen. En -heel stiekem- hopen we dat onze Zaanse/Braziliaanse Captain Sparrow liegt nu hij zegt dat hij zijn tricorne in de mast hangt. 

Even voor wie niet weet over wie we het hebben: Tom Pacheco is een geweldenaar en een acteur die al zo’n zes jaar de Amsterdamse Dam onveilig maakt als, een zeer overtuigende, Captain Sparrow. 

Elke dag nam hij bus 391 vanuit Zaandam en zowel de passagiers als de chauffeurs genoten van de piraat aan boord. Wij spoelden tegen hem aan toen hij in 2021 plots verdween. Hij werd gemist en buschauffeur/chauffeuse Fanny nam contact met ons op om een oproep te doen. De kreet om hulp bereikte Brazilië. Daar zat hij omdat hij door corona zijn ding niet meer kon doen op De Dam. Gelukkig navigeerde hij weer terug naar de Zaan en hij was onze geëerde gast bij het eerste OrkaanCafé en in de podcast als Orkaangast. 

Nu meldt hij te stoppen als Sparrow om zich op zijn carrière als acteur te richten. Op De Dam zal hij gemist worden, maar ook de buschauffeurs en passagiers op Lijn 391 moeten het voortaan zonder zijn zonnige karakter doen.  

‘Bring me that horizon,’ is ook zo’n quote van Jack. We gunnen Tom Pacheco de horizon en alles wat daar voorbij ligt.

Pak ze, piraat! 

Door: Merel Kan, tip Fanny Dekker, Orkaan-archief, Facebookpagina Tom Pacheco.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *