Zaanse ondernemers: geurbeleid gemeente stinkt

De gemeente Zaanstad heeft een geurbeleid en dat bestaat er grofweg uit dat de stankoverlast die bedrijven veroorzaken, teruggebracht moet worden.

Eerder schreef De Orkaan al over dit beleid, Zaanstad zou een van de meest stinkende gemeentes van Nederland zijn, er werd zelf een raportage op Radio 1 aan besteed: “Landelijk heeft 5% van de mensen last van stank, in de Zaanstreek is dat ruim 40%, in sommige wijken zelfs 75%.”

De gemeente wil minder stank en heeft daar een plan voor bedacht waarop gerageerd kon worden. Toen de Zaanse ondernemers (verenigd in ZON) daar lucht van kregen hebben ze ook gereageerd, en hun reactie is niet mis: er zit een luchtje aan dat plan, het stinkt!

Het onderzoek waarop het plan is gebaseerd klopt niet, en bovendien wordt de concurrentiepositie van Zaanse bedrijven minder als ze maatregelen moeten nemen om de geuroverlast te bestrijden. Geuroverlast waarvan ze overigens betwijfelen dat die er is.

Want, volgens ZON: “geur is niet per definitie hinderlijk”, en het is onduidelijk volgens of de Zaanse bedrijven daadwerkelijk de klachten veroorzaken.

Ja, misschien komt het wel ergens anders vandaan, uit Purmerend of Alkmaar of Amsterdam. Was getekend: Exter, ADM, Forbo, Cargill, Loders Crocklaan, Verkade.

geurbeleid

Dat vonden wij dan wel weer grappig.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jan Schoen

    Dat het hier in Zaanstad stinkt is zeker. Het is zo nu en dan zo erg dat wanneer ik in de Schildersbuurt ’s ochtends de deur open, het niet is te harden door een indringende zware benzeenstank. Vaak zo erg dat ik er misselijk van wordt. Later gaat dat over in hoofdpijn. Op die stank worden wij gemiddeld eens per week vergast. De benzeenstank komt volgens de gemeente uit het westelijk haven gebied. Maar wanneer de wind uit een andere hoek waait ruiken wij aan de chemische essence welke Sultana’s er bij Verkade gemaakt worden. Dat sommige ondernemers kortzichtig zijn wist ik, maar dat hun reukorgaan ook al niet functioneert geeft te denken.

  • triest

    Als dat hinderlijk is moet je lekker verhuizen, in plaats de ondernemingen op onnodige kosten te jagen en Zaanstad nog onaantrekkelijker maken voor bedrijven. Kijk eens wat die bedrijven de gemeente en haar inwoners opleveren.
    Iets als naast een fabriek gaan wonen en dan klagen dat er ook nog wat gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *