Zaanse PVV tegen ophokken

Wij keken er een beetje van op: een aantal jaar geleden maakte de landelijke PVV zich hard om scholieren te laten ophokken, maar zojuist stuurde de Zaanse PVV een brief naar het college waarin ze aangeven tegen ophokken te zijn…

Het bleek echter om twee geheel verschillende zaken te gaan. Het landelijke ophok-plan van de PVV ging om het nutteloos ophokken van lesuren. (Studenten zouden aan de lesurennorm van 1040 moesten voldoen, zelfs als dat betekende dat ze – onder les te krijgen – onder begeleiding van bijvoorbeeld een conciërge op school zouden moeten zijn), en de Zaanse PVV maakt zich druk over woonhuizen die in hokken worden onderverdeeld om studenten en arbeidsmigranten ‘op te hokken’.

Fractieleider Peter van Haasen verwijst daarbij naar een woning aan de J.A. Zandlevenstraat in de woonwijk Westerwatering te Zaandam. Daar heeft een belegger het huis onderverdeeld in acht kamertjes die hij te huur aanbiedt.

Van Haasen ontdekte in zijn eigen straat iets soortgelijks:

‘Wij zien hetzelfde gebeuren op de hoek van de Czaar Peterstraat en de Czarinastraat, wat kan hier tegen gedaan worden? Er wordt gezegd dat dit gewoon legaal is omdat het valt onder kamerverhuur, woningsplitsing is verboden maar acht kamertjes in een woning timmeren is kamerverhuur’

De Zaanse PVV wil van het college weten of de ontwikkeling wenselijk is en of er iets tegen te doen valt.

Eerder wond de wijkmanager zich ook al op over de kamerverhuur:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bart Prins

    Beetje lastig te volgen waar het artikel nu heen ging, maar ik snap Erik van Druenen en de PVV heel goed. Acht verschillende huurders in één eengezinswoning, je zult er maar naast wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *