Zaanstad draait verhoging leges horeca en evenementen terug

Zaanstad wil de leges op vergunningen voor horeca, het organiseren van evenementen en voor kinderopvang met terugwerkende kracht met ruim 66 procent verlagen.

Voor 2021 verhoogde de gemeente de tarieven. Sommige vergunningen, met name voor het organiseren van evenementen, stegen met honderden procenten.

Zaanstad verhoogde de leges “om ze volledig kostendekkend te maken”. Afgezien van Ton Brekelmans van de POV leek niemand van de raad de mega-verhoging in de gaten te hebben gehad. ROSA heeft wel het initiatief genomen om de zaak terug te draaien.

Zaanstad “wil de leges weer terugbrengen naar het prijsniveau van 2020, vermeerderd met 1,5% inflatie.” De verlaging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2021.

“Zaanstad wil het tekort dat ontstaat op de begroting financieren uit de coronagelden. Na het zomerreces zal de gemeenteraad het voorstel voor legesverlaging bespreken.

De gemeente stuurt voorlopige geen rekening voor aanvragen van vergunningen die onder dit voorstel vallen. Pas na behandeling in de gemeenteraad zullen de leges in rekening worden gebracht. Ook zal de gemeente teveel betaalde leges voor aanvragen vanaf 1 januari 2021 terug betalen.”

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *