Zaanstad: Faber moest van beveiliging op invalidenplek parkeren

De voorlichtingsbijeenkomst over de vluchtelingenopvang in het Veldpark leverde een curieuze bijvangst op. De auto van de burgemeester stond pontificaal voor de deur geparkeerd: op twee invalidenplekken.

De foto leverde een stroom van kritiek op sociale media op: het werd tientallen keren gedeeld leverde voorspelbare (negatieve) reacties op.

Volgens woordvoerder Geralt Lammers van burgemeester Faber zat het toch even anders. Het was niet de keuze van Faber geweest, maar van de beveiliging:

“Bij dit soort grote, beladen bijeenkomsten wordt altijd ook naar de veiligheid van bestuurders gekeken. Op last van de beveiliging heeft de chauffeur van de gemeente de auto zo dicht mogelijk bij de zijuitgang geparkeerd, in dit geval dus op een invalidenparkeerplaats.”

Foto van het Twitter-account van Cinderella Simons. Het werd 32 keer gedeeld tot dusver.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Aart Molenaar

  Dus….
  Verkeerde keuze college voor deze locatie

  • Merel Kan

   Dus… ? Hoe bedoel je, Aart?
   De locatie was geschikt, er was voldoende parkeerruimte, een warme ontvangstruimte, lekkere koffie, goede stoelen, prima geluid, en zelfs een afdakje voor de rokers.
   Heel soms krijg ik het idee dat je het stiekem een beetje fijn vindt om te klagen.

 • Jan de Bruin

  ……en heb je voor beveiliging dan twee invaliden parkeerplaatsen nodig!? Ik krijg zo langzamerhand plaatsvervangende schaamte over het gedrag van sommige leden van B&W en Raad.

  • Hans Kuyper

   Toen ik de foto zag, dacht ik meteen: Wat staan die twee palen belachelijk dicht bij elkaar! Daar kunnen toch nooit twee auto’s staan, en manoeuvreren met een rolstoel is dan al helemaal onmogelijk. Dus ben ik er maar even heen gefietst en wat blijkt? Het zijn inderdaad twee vakken, maar de meest linker paal staat niet in het midden van het vak, maar om de een of andere reden in de uiterst rechtse hoek van. Dat wil zeggen dat naast de dienstauto van de burgemeester nog een vak beschikbaar was, gisteravond. De chauffeur heeft dus, op last van de beveiliging, één invalideplaats in beslag genomen – al had hij wellicht wat strakker kunnen inparkeren. Einde discussie, lijkt me.
   Overigens waren deze begrijpelijke veiligheidsmaatregelen uiteindelijk helemaal niet nodig. En dat is dan weer de verdienste van de bezoekers van de informatieavond en de bewoners van de Rosmolenwijk in het algemeen. Ik woon in een lekker wijkje!

 • Henk

  Ik neem aan dat er wel een bekeuringkje uiotgeschreven is.

 • Een dubbele invalideplek is wel terecht gezien de schoentjes waar onze burgervader op liep.

 • koene

  De burgermoeder even afzetten en de auto elders parkeren…en even een stukkie lopen net als de burgerij

  • Hans Kuyper

   We leven helaas in een tijd waarin de burgemeester van Zaanstad beveiligd moet worden. Gelukkig nog niet heel zichtbaar, er lopen geen kleerkasten om haar heen, maar er wordt wel rekening gehouden met agressief publiek en dat is niet onverstandig gezien de bergen bagger en de bedreigingen die via het internet over mevrouw Faber worden uitgestort. Een auto onder handbereik, dicht bij de uitgang van de kerk, is een minimale voorzorgsmaatregel. Gelukkig was de sfeer niet van dien aard dat de burgemeester in veiligheid moest worden gebracht. Achteraf gezien had mevrouw Faber dus best ‘een stukkie kunnen lopen’.
   Ik denk dat ze dat zelf ook heel graag had gewild.

 • Huibert Latenstein

  Ben gisterenavond eens langs die kerk gelopen met invalidenparkeerplaatsen. Maar die palen met aanduiding van invalidenparkeerplaatsen staan niet erg logisch en als je het in werkelijkheid ziet is het toch anders dan op de foto. De chauffeur had wel iets meer naar rechts mogen parkeren. Overigens is het behoorlijk duur op een invalidenplaats parkeren. Reed laatst bij een winkelcentrum op een plek. Dat logo was helemaal afgesleten, een politieagent attendeerde mij er gelukkig op. Ik dacht dat er een boete van een paar honderd euro opstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *