Zaanstad heeft de grootste ter wereld! 🎥 📸

Er werd keihard gestreden in een sport die niet bekend staat als een keiharde sport. Tijdens het grootste schoolkorfbaltoernooi ter wereld, op het clubterrein van KVZ’23, deden maar liefst 200 teams van 18 Zaanse scholen hun uiterste best voor een finaleplaats. Soms met een ellenboog, een duwtje of een paar passen met de bal in hand (absoluut verboden!), maar overwegend sportief. Ze verveelden zich niet bij KVZ: vier avonden korfbal, tweeduizend strijdende kinderen op het veld en (enkele over)fanatieke ouders en grootouders langs de lijn. 

Voor de fusie pretendeerde ZKV al jaarlijks het grootse schoolkorfbaltoernooi van Nederland te organiseren, maar sinds de fusie, met ook nog het toernooi van ZKC erbij, is het een feit: ‘ons’ toernooi is het grootste! Nog niet in het Guiness Book of Records maar wat niet is… 

Els Bakker is een van de organisatoren van dit mega-event:

“Ondanks de drukte verliep dit schoolkorfbaltoernooi gestroomlijnd. Iedereen speelde goed op schema, met slechts een kleine uitloop in tijd. De samenwerking tussen ZKV en ZKC is heel erg goed, we vinden elkaar in het hele gebeuren. Voor dit event hadden we tientallen scheidsrechters nodig. Er waren flink fanatieke ouders en coaches, een enkele keer moest er ingegrepen worden, maar de sfeer alom was ongelofelijk! We hopen de kinderen die het leuk vonden om te korfballen te zien tijdens de twee gratis trainingen op 5 en 12 juli van 18 uur tot 19 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.”

Voor de aanwezigen waren er naast honderden potjes korfbal, een loterij en een grabbelton (want: geen feest zonder grabbelton!). Ook konden de sporters genieten van allerlei versnaperingen, verzorgd door een keukenploeg die zich met name rond etenstijd vol in het zweet moest werken. 

Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van een app voor speelschema en alle uitslagen.

Kampioenen

Dit zijn de scholen die zich een jaar lang kampioen schoolkorfbal mogen noemen: 

  • Team A: De Vuurvogel A4
  • Team B: Schatrijk B1
  • Team C: Herman Gorterschool C4
  • Team D: Jagersplas D3
  • Team E: Herman Gorterschool E4

En dan, na vier dagen vol korfbal, is het voorbij. Hoe kijkt de organisatie terug op dit evenement? Els Bakker (voorheen ZKV) en Luuk de Ridder (ZKC’31) delen hun belevenissen.  

Door: Neeltje Waagmeester. foto’s Meneer de Fotograaf en Neeltje Waagmeester

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *