De gemeente heeft ‘schrikhekken’ geplaatst in de Oostzijde bij de afsluiting die vorige week midden op de weg is gezet bij het viaduct onder de A8.

De afsluiting zou ‘levensgevaarlijk’ zijn. Vooral in het donker is het vrijwel niet zichtbaar. Gek genoeg stond er bij de afsluiting nog wel een bord met de aanduiding ‘fietspad’ en ’30 km’. 5 meter verder stuitte je op het hek.

Volgens de gemeente Zaanstad was het hek “in overleg met de omliggende bedrijven geplaatst”. De Fietsersbond is in ieder geval niet geraadpleegd. Sonja Puhl-Diehle van de Zaanse Fietsersbond meldde via Twitter dat het een gevaarlijk situatie opleverden. Zaanstad antwoordde dat meteen schrikhekken geplaatst zouden worden: “hiermee kunnen we de fietsers tijdig waarschuwen.”

Uit een bericht aan de redactie:

“Het is levensgevaarlijk als je niet op de hoogte bent! Kwam in de nacht aanrijden met de scooter. Mijn scooter heeft een windscherm en het regende… Ik zag het hek net op tijd, anders zou het niet best afgelopen zijn denk ik…”

De Fietsersbond had al eerder problemen met de afsluiting omdat dat vooral ten behoeve van bedrijven was gedaan (die dus ook mochten meebeslissen over de afsluiting). De omleidingsroute over de Scholtenstraat is volgens de bond minstens zo gevaarlijk als de thans afgesloten route.

Foto boven uit de tweet van Sonja Puhl-Diehle.