Zaanstad scooterstad

De plek waar ooit het Cultuurcluster moet verrijzen is de laatste maanden – vrijwel ongemerkt – omgetoverd tot een scooter- en motorparkeerplaats.

Geen fietsen, die worden onverbiddelijk verwijderd. Maar de zware gevallen en de vervoersmiddelen voor de luie weggebruiker worden gedoogd naast het Stadhuis.

Eén van de handhavers bevestigde dat al eerder tegenover de Orkaan. Voor fietsen is een ander beleid, en bovendien: die kunnen lekker snel meegenomen worden door ze op de auto te laden.

Terwijl een tijdelijk ‘fietsenstalling’ op deze plek toch zo handig zou zijn.

De nieuwe stationsstalling is overigens niet de enige plek waar scooters te maken hebben met positieve discriminatie. Ook op De Dam lijken fietsen veel sneller geruimd te worden dan hun gemotoriseerde soortgenoten.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dirk Boet

  Handhaving van regels is geen prioriteit blijkbaar.

 • Eric

  Voordeel van die dingen is wel dat ze een kenteken hebben. Als handhaver zou ik een administratieve schikking op de deurmat bezorgen. Zou het wel eens gauw over kunnen zijn

  • De Orkaan

   Dat zou bij Dam waarschijnlijk wel kunnen, goede vraag. Gaan we aan de verantwoordelijke wethouder stellen. Bij station hebben handhavers gezegd niet op te treden tegen de motorfietsen en scooters (wat logisch is) maar wel tegen fietsen (wat weer niet zo logisch is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *