Zaanstad sloopt steiger Kogerveld niet, wilde alleen waarschuwen

Het ‘dreigement’ van Zaanstad om de steiger in de Noordervaldeursloot in Kogerveld te slopen als er opnieuw vernielingen worden aangericht, was niet zo bedoeld.

Nadat de steiger beschadigd was geraakt na een uit de hand gelopen barbeque had een beheerder de mededeling op de tijdelijke afdekplaat aangebracht: “Hangjongeren mochten jullie dit weer slopen dan word de steiger helemaal gesloopt”.

De woordvoerder van Wessel Breunesse (GL), wethouder Openbare Ruimte, laat weten dat één van de beheerders met de mededeling op de steiger de oproep heeft willen doen om geen vernielingen meer aan te richten aan de steiger. Die zou namelijk al meerdere keren gerepareerd zijn na vernielingen:

“De intentie van onze collega was goed, de formulering had anders gemoeten. Daar is onze collega zich zelf ook van bewust.”

Ook dat van de ‘hangjongeren’ was een beetje kort door de bocht:

“We weten niet wie de vernielingen heeft aangericht. We roepen mensen op om de steiger te gebruiken waar die voor bedoeld is en geen schade te veroorzaken.”

In de steiger zit nu een rechthoekig gat dat provisorisch is afgedekt met een houten plaat. De oorzaak was een uit de hand gelopen barbeque eind juni.

Lees ook: Invalidesteiger gesloopt door hangjongeren (en straks door gemeente?)

Foto: Carola Korsse (uitgezaagd)
Foto: Carola Korsse (uitgezaagd)
Foto: Aaf Aafjes (voor de brand)
Deel dit artikel:

2 reacties

  • Cor Frederiks

    Tsjonge wat een gezeur over een paar woorden. Houden ambtenaren zich met dit soort onbenulligheden nu echt serieus mee bezig?! Logisch dat alles bij de gemeente Zaanstad zo vreselijk traag gaat.

  • A.B. Sanders

    Gewoon sloopwerkzaamheden uitvoeren
    Dit kost veel gemeenschap geld niet vol te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *