Zaanstad sluit vier drugspanden

Maar liefst vier drugspanden in Zaandam zijn de afgelopen week door Zaanstad gesloten.

Het gaat om panden aan de Boterbloemweg in Kogerveld, de Kruijverstraat in Westerwatering, en Pro Patriastraat en de Zuiddijk in Zaandam.

Het pand in Kogerveld werd afgelopen donderdag gesloten aldus een Orkaan-lezer die daarvan getuige was. Hoe lang het pand dicht gaat er wat er gevonden is, werd nog niet bekend gemaakt.

Over deze sluiting en de sluiting van de andere panden brengt Zaanstad later deze ochtend een persbericht uit. Zodra dat binnen is, vullen we dit bericht aan.

Update: Zaanstad stuurde zojuist een persbericht. We plaatsen het 1:1

Meerdere panden gesloten na vondst van drugs

De afgelopen twee weken zijn er vier panden in Zaandam gesloten na de vondst van drugs en/of drugsgerelateerde zaken. Dit gebeurde op basis van artikel 13b van de opiumwet. In de Pro Patriastraat en de Boterbloemweg in Zaandam werden twee panden gesloten voor de duur van drie maanden. In de J. Kruiverstraat en de Zuiddijk in Zaandam werden twee panden gesloten voor de duur van zes maanden.

Boterbloemweg

Bij de controle in het pand aan de Boterbloemweg zijn druggerelateerde goederen aangetroffen voor het maken van harddrugs. Ook werden er vals geld, kogelwerende vesten, gripzakjes met kristallen en een luchtreiniger met MDMA-resten gevonden. Het adres kwam onder de aandacht door een MMA-melding (Meld Misdaad Anoniem). De Politie heeft de bewoner van het pand en twee andere personen staande gehouden waarna bij één van de andere twee personen ter plekke een rugzak met 1900 MDMA pillen is aangetroffen.

Pro Patriastraat

In de Pro Patriastraat is 824 gram drugs aangetroffen. Ook werd er 512 gram kristalachtig poeder gevonden en enkele tientallen XTC pillen.

Kruiverstraat

In het pand aan de J. Kruiverstraat zijn 587 hennepplanten gevonden. Ook werden er droognetten aangetroffen die duiden op een eerdere oogst. In het pand werden 42 aangesloten assimilatielampen en 42 niet aangesloten assimilatielampen gevonden. Ok vond men koolstoffilters, slakkenhuizen, 12 jerrycans groeimiddelen en meerdere ventilatoren. Er vond ook diefstal van stroom plaats.

Zuiddijk

Bij de doorzoeking van het pand aan de Zuiddijk werd 25.300 gram droge henneptoppen aangetroffen en 202 potten met afgeknipte stelen van hennepplanten. Daarnaast zijn er nog 40 assimilatielampen aangetroffen. In de woning trof de politie twee personen aan, niet zijnde ingeschrevenen, die door de Politie als verdachten zijn aangemerkt. De twee verdachten waren, ondanks dat ze niet op dit adres ingeschreven stonden, tevens de huurders van dit pand. De eigenaar van het pand heeft aangegeven dat zij een huurcontract met de twee huurders had. Naast de droge henneptoppen en hennep gerelateerde goederen heeft diefstal van stroom plaatsgevonden.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Mooi zo.. WEER 4 woningen vrijgekomen voor mensen die al jaren op de wachtlijst staan EN die zich kunnen gedragen… TOP gedaan gemeente Zaanstad

 • Evert Hartog

  Aha, wij gaan drugspanden sluiten om het woningtekort tegen te gaan. Bijzonder perspectief.

 • Erik Esteie

  Tsja…

  Als een kroeg/coffeshop(etc) beschoten wordt dan wordt de kroeg/coffeeshop(etc) gesloten omdat de omgeving gevaar loopt maar als een advocaten kantoor beschoten wordt dan schreeuwen we moord en brand en gebeurd er niks met het beschoten kantoor, dat blijft dan gewoon open en is er geen gevaar voor de omgeving

  Iets met twee maten enzo

 • Wendy Kind

  Gemeente, volgens mij is het J. Kruijverstraat. Is toch kleine moeite om in publicaties aan de bevolking op z’n minst de naam van de straat goed te schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *