Zaanstad wil stadsrapper (met cultuurklusterrap)

Zaanstad is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Maar… “de toekomstige stadsdichter weet met zijn gedichten of rapteksten ook jongeren aan te spreken”. Een stadsrapper dus.

Als sollicitatie moet de stadsrapper “een gedicht over de realisatie van het cultuurcluster in Zaanstad” insturen.

Wij zijn benieuwd! (en doen misschien wel mee)

Wat wil Zaanstad? Een dichter/rapper die “gevraagd of ongevraagd belangrijke gebeurtenissen en onderwerpen in zijn gedichten verwerkt”.

Het doel van de stadsdichter is poëzie dichter bij de inwoners te brengen en bijzondere gebeurtenissen op een dichterlijke manier meer bekendheid te geven. Ook kan de dichter bij bijzondere gelegenheden een gedicht voordragen. Hij is objectief, onafhankelijk en heeft geen politieke uitstraling. De dichter mag kritisch, maar niet beledigend of kwetsend zijn voor (groepen) burgers. ‘Stadsdichter’ is een eretitel. Het is een eervolle rol voor een periode van 2 jaar.

De nieuwe stadsdichter moet in Zaanstad wonen en “goed kunnen dichten (met inbegrip van rapteksten)”.

De toekomstige stadsrapper moet een motivatiebrief met een korte CV insturen en twee zelfgeschreven gedichten sturen: “een bestaand gedicht en een gedicht over de realisatie van het cultuurcluster in Zaanstad” naar stadsdichter@zaanstad.nl (tot 19 februari).

Deel dit artikel:

4 reacties

  • En dus ook objectief, onafhankelijk en heeft geen politieke uitstraling. Ik dacht altijd dat je gevraagd werd voor zo’n functie, niet dat je ervoor moest solliciteren.

  • Willemsen

    Wie zijn de celebrities die de sollicitanten gaan toetsen?

  • Gatver, zelfs een prachtig initiatief als een stadsdichter dreigt voor propaganda te gaan worden misbruikt: “een gedicht over de REALISATIE van het cultuurcluster in Zaanstad”
    Maak iemand ook kans bij deze jury met een gedicht TEGEN de PLANNEN voor een cult(d)uurcluster?

  • Mike Cornwall

    Frustratie, rondom de cultuurcluster derealisatie, waar is de democratie? De plannen besloten, de buurten genegeerd, de burgers uitgesloten, niets van iets geleerd, steeds meer kids met minder dromen, verlicht van religie, maar bezwaard met in niets geloven, meester waarom word ik niet gehoord? En worden er kinderen op deze wereld vermoord? Ik wil niet liegen, maar hoe moet ik de waarheid brengen, het is al moeilijk om mezelf te helpen, blijven voortleven in de delusie van de illusie die ons voed, he maar hoor even, ik ben vergeten, wat cultuur nou eigenlijk betekent, werd cultuur maar naar mij teruggebracht, dan heb ik misschien iets om over te praten, met de rest van de mensen in de stad of op de aarde, verandering begint weliswaar bij jezelf, maar leven doe je samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *