Zaanstad zelf verantwoordelijk voor rooien deel Tiny Forest

Niet de aannemer maar de gemeente Zaanstad is verantwoordelijk voor het platwalsen van een deel van het Tiny Forest in het Darwinpark in Zaandam.

Zaanstad wees eerst naar de aannemer die zonder toestemming teveel zou hebben weggehaald. De woordvoerder van wethouder Gerard Slegers laat nu weten dat de toezichthouder van Zaanstad zelf toestemming heeft gegeven voor het weghalen van een deel van het bos.

Op 3 november werd het ‘controlebos’ van het Tiny Forest met een bulldozer was platgewalst. Volgens het Zaans Natuur en Milieucentrum (ZNMC) ging het om 150 vierkante meter bos.

Die toestemming had nooit gegeven mogen worden, op de tekeningen zou duidelijk zijn geweest dat het bos behouden had moeten blijven. Bovendien stond er een hek en maakten borden duidelijk dat het om een Tiny Forest ging.

Zaanstad gaat zich inspannen om het controlebos weer in oude staat te herstellen maar kan daarover nog geen details geven.

Het Tiny Forest werd in 2015 aangelegd en bestaat uit het Tiny Forest zelf en een controlebos. Het was het eerste Tiny Forst in Nederland. De ontwikkelingen van beide bosjes worden sinds de aanleg voortdurend gemonitord.

De foto komt van de site van het ZNMC.

Deel dit artikel:

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *