Zaanweg 44 herrijst! (filmpje)

‘Eindelijk! Rotte kies Zaanweg weg’ kopten we in januari 2016 over het pandje aan de Zaanweg, dat al een tijdje stond weg te kwijnen.

Ooit deed het dienst als burgemeesterswoning, viswinkel, een antiekzaak… maar de laatste jaren was het vooral een bouwval dat het aanzicht van de hoek Zaanweg/Edisonstraat verstoorde.

Gisteren troffen wij ontwikkelaar Henk Meulenbroek met blozende wangen, z’n poten op de fundering, en de handen uit de mouwen op nummer 44. Er wordt gebouwd!
En… we liepen een andere Henk tegen het lijf! Een Henk die het viswinkeltje van Jan Kee van dichtbij kende omdat hij knecht was bij Melkboer Kat op nummer 45! We maakten een film van een minuut:

De wederopbouw van het monumentale stukje geschiedenis ging voor Henk Meulenbroek echter niet over rozen. Een aannemer ging failliet (hetzelfde is net bij de ‘buurman’ van nummer 118 gebeurd), er was de gebroken krukas van het Schaap (dat het hout in bijzondere afmetingen zou zagen), en andere projecten kregen voorrang omdat deze simpelweg geld in het laatje brachten.

Meulenbroek is gestart, geeft geen deadline, maar ons was duidelijk dat hij gevoel heeft voor de geschiedenis van het hout. We geven de komende tijd nu en dan een update van de vorderingen.

Ps. Michel Schermer van Facebookgroep Wormerveer zag eerder dan wij dat de bouw was begonnen… #held

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *