Rotjes, knalstrengen (Chinese matten), enkelschotsbuizen (single shots), (baby)vuurpijlen en ander illegaal vuurwerk kan op zaterdag 16 december ingeleverd worden bij Zaanstad.

Dit zware knal- en siervuurwerk is al sinds 1 december 2020 verboden. Inwoners die dit toch nog in huis hebben, kunnen het op zaterdag inleveren bij het fietsendepot aan de Aris van Broekweg in Zaandam (dus niet op het Stadhuis).

Normaal gesproken kan je een boete van minimaal € 100 en een aantekening in je strafblad krijgen als je wordt betrapt op het bezit of afsteken van dit soort vuurwerk (of zelf gevangenisstraf) maar het inleveren bij Zaanstad is zaterdag zonder risico.

Burgemeester Jan Hamming zegt in het persbericht. “Veel mensen weten het niet, maar het afsteken van knalvuurwerk is verboden. Sommigen mensen hebben dit thuis liggen en dat kan gevaarlijk zijn. Ook zorgt het afsteken van dit vuurwerk voor overlast van veel andere inwoners. Lever dit vuurwerk daarom in!”

Het fietsendepot van de gemeente Zaanstad, Aris van Broekweg 2 in Zaandam, is op zaterdag 16 december tussen 10.00 en 17.00 uur open. 

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Zaanstad. Foto: Orkaan-archief.