De politie heeft zeven personen aangehouden in verband met een gewelddadige straatroof die plaatsvond in Koog aan de Zaan. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Op 18 juli werd een 18-jarige man uit Zaandijk op het Stationsplein het slachtoffer van een ernstige mishandeling en beroving door een groep van ongeveer twintig personen. De jongeman werd in de trein aangesproken en bedreigd, waarna hij besloot uit te stappen op station Zaandijk Zaanse Schans. Daar liep hij een groep van ongeveer dertig personen tegemoet, waarbij verschillende daarvan de Zaandijker aanvielen en mishandelden. Ook werden er persoonlijke eigendommen gestolen.

Naar aanleiding van het incident startte de politie een onderzoek, waarbij nu zeven verdachten zijn aangehouden. Het gaat om jongens in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit Assendelft en Krommenie. Zes van hen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris, waarbij drie van hen in voorlopige hechtenis zijn geplaatst. De anderen zijn op vrije voeten gesteld, enkelen onder voorwaarden. De politie is nog bezig met het onderzoek om te achterhalen welke rol iedere verdachte heeft gespeeld.

Door: Merel Kan, informatie van de Politie-website