ZNSTD mist de boot naar Sinterklaas

Zaterdag 12 november 2016… 2,3 miljoen mensen zitten aan de buis gekluisterd.

De camera uit de NTR-helikopter glijdt over het Noordzeekanaal, toont de Zaan, het stadhuis, het Inntelhotel, de Gedempte Gracht.

Op de grond brengt camera 22 scherp in beeld hoe duizenden Zaanse kindertjes met verwachtingsvolle gezichtjes pakjesboot 12 een warm welkom toezingen op de Burcht: ‘Als hij wist hoe zeer we wachten, ja gewis, dan kwam hij wel.’

Over naar de studio
In de studio vraagt Dieuwertje Blok zich af of het nog goed komt met de Zaanse Monet die de pieten per ongeluk hebben gestolen, maar weerman Jan Boerenfluitjes stelt dat er geen wolkje aan de lucht is.

Volgens Plan!
Het vereiste plein voor ontvangst ligt er picobello bij, de gracht is zwerfvuilvrij gemaakt, de stal van Amerigo in het Fietsenpakhuis staat klaar en, na een tussenstop op de Zaanse Schans, lonkt een tweede plein vol kinderen in Wormerveer… Niets staat zijn komst in de weg. De brandmanager Citymarketing en de extern ingehuurde cultureel producent mogen elkaar een flinke hoge vijf geven.

Brief
Gespannen nemen wij de stappen nog eens door. We hebben vooraf een goede routebeschrijving gegeven, want tv-Sint is nog nooit in Zaanstad geweest. Er hoeft alleen maar een brief gestuurd te worden naar de NTR!

Oh wacht… een brief?
Voor 1 januari 2016 moest de brief binnen zijn bij de NTR. En nee… hij is niet verstuurd.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *