Zomaar een Zaans Minuutje: avond aan de Zuiddijk πŸŽ₯

Over de Zaandamse Zuiddijk valt best een hoop te vertellen. Het is een straat met een dijk van een geschiedenis. Soms is het echter gewoonweg een verbinding waar je overheen moet om van A naar B te komen.

Dit was zo’n avond.

Hoe dan ook, echt nieuws is het dus niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag een minuutje fietsen over de Zuiddijk. Meer is het niet…

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Lea Boelen

  Fiets vaak over de Zuiddijk in het donker in de ochtend naar de oppas van mijn kleinkinderen en is altijd ff een mooi tochtje!

  • Gerrit Jan Kat

   Leuk om de Zuiddijk eens β€˜ s avonds te zien. Ik had gehoopt de oude politiepost op het filmpje te zien. Helaas stond dit pand er net niet op. Maar leuk bedacht en gedaan. β€˜ s Avonds ziet de dijk er nog sfeervol uit. Dank voor de impressie!

 • Wendy Kok

  Lekker dan. De Zuiddijk is nog wel wat langer hoor. Je bent nu geeneens langs het mooiste cafΓ© van de Zuiddijk gefietst. CafΓ© ’t Sluisje!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *