Zonnige editie Kunst uit de Bocht 📸

Zaterdag 10 juni vond de derde editie van het evenement Kunst uit de Bocht plaats in de Zaanbocht in Wormerveer. Het evenement waar je je kunt laten inspireren door kunstenaars en waar je mooie en betaalbare kunst kunt vinden.

Dit jaar was er opvallend veel meer variatie in de kunst bij de verschillende kramen. Van kettingen tot aquarellen en van beschilderd servies tot bronzen beelden. Voor de liefhebber was er genoeg te zien in de Zaanbocht.

Leden van de Zaanse Schilderskring, waaronder Gerard Tates, stonden ook op de kunstmarkt. Eén van zijn kunstwerken ‘Slokop’ trok direct onze aandacht. Hij heeft het al in 2015 gemaakt, maar het blijkt nog steeds een actueel onderwerp.

‘Het is een vrije interpretatie van hoe ik het gemeentehuis zie. Er gaat van alles in, maar er komt niets uit. De boeken op de lopende band staan voor het verdwijnen van de bibliotheken in Zaanstad. De Zaanstreek wordt tegenwoordig vooral als Metropoolregio gezien. Vandaar ‘A’dam’ prominent op de gevel van het gemeentehuis en ‘ZNSTD’ vervaagt.’

Slokop van Gerard Tates

De Oekraïense Club stond met twee kramen op de Kunstmarkt. De Petrykivka-schilderstijl, een Oekraïnse traditionele manier van schilderen, werd gedemonstreerd. De opbrengst van de kunstwerken die bij deze kramen werden verkocht gaat volledig naar ‘on the walkie – talkie’ voor de verdedigers aan de frontlinie in Oekraïne.

Het was een stralende dag aan de Zaan en de organisatoren maken zich op voor het volgende evenement: Tegendraads uit de Bocht, op zaterdag 2 september.

Deze foto en hieronder zijn van Wim de Jong

Bijdrage van Michel Schermer (tekst en foto), extra foto’s van Wim de Jong

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *