Zuideinde Oostzaan weer open (en 30 km)

Sinds gistermiddag – 16.00 uur, zaterdag 16 november – is Oostzaan weer volledig verbonden met de rest van de wereld.

Het Zuideinde is weer open, maar het autoverkeer moet voortaan met een bedaard gangetje van 30 kilometer km per uur over het nieuwe asfalt.

In april ging het Zuideinde dicht. Voor ondernemers was de afsluiting een harde dobber, poelier Jonker stopte er zelfs mee. Wethouder Rosemarijn Dral zegt in het persbericht van de gemeente Oostzaan:

“De werkzaamheden voor de herinrichting van het Zuideinde zijn heel ingrijpend geweest voor inwoners en ondernemers in ons lintdorp Oostzaan. Eigenlijk leg je een heel dorp plat met zo’n klus. Maar het moest gebeuren om de veiligheid, doorstroming en toegankelijkheid te verbeteren. Ik ben heel blij met het resultaat en krijg dit ook terug van inwoners.”

Het Zuideinde is niet alleen een 30 km-zone geworden, de trottoirs zijn verbreed wat vooral voor rolstoelen en kinderwagens een verbetering is. De fietsstroken op het Zuideinde zijn ook breder geworden waardoor fietsers meer ruimte hebben.

Aan het Zuideinde zijn wel parkeerplekken verdwenen, maar er zijn extra parkeerplekken gerealiseerd in de zijstraten.

De kruisingen met de Lisweg zijn overzichtelijker geworden voor fietsers en voetgangers. De kruising Kolkweg – Zuideinde heeft een meer eenduidige uitstraling gekregen volgens de gemeente.

De Orkaan scheurde vorige week al over het verse asfalt…


Bronnen: vorige berichten op De Orkaan en ons eigen filmpje, persbericht (met foto) van de gemeente Oostzaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *