Zuideinde Oostzaan tot november op de schop

oostzaan zuideinde afgesloten orkaan april 2019 2

De werkzaamheden aan het Zuideinde in Oostzaan duren tot november van dit jaar. Het stuk tussen Kerkstraat en de Kolkweg wordt een 30 km-zone.

Het zuidelijke deel tot aan de Kolkslootbrug wordt ook onder handen genomen maar blijft 50-km. Op beide stukken is het tijdens de werkzaamheden eenrichtingsverkeer.

Verkeer richting Oostzaan-Centrum wordt omgeleid. Fietsers en bromfietsers kunnen in beide richtingen blijven rijden.

De nieuwe 30 km/u-zone krijgt verkeerplateaus, drempels en versmallingen. Stoepen en de fietsstroken worden verbreed. Het verkeer op het Zuideinde houdt echter voorrang op alle zijstraten.

Parkeerplaatsen aan het Zuideinde verdwijnen, maar in de zijstraten komen nieuwe parkeerplaatsen.

Bij het kruispunt met de Kolkweg/Zuiderlaaik komen voor fietsers en voetgangers duidelijkere en bredere oversteekplaatsen. De opstelplaatsen voor de auto’s worden ruimer gemaakt.

Het zuidelijke deel tot aan de Kolkslootbrug krijgt nieuwe stoepen en worden deels breder gemaakt. De fietsstroken worden verbreed tot 1,70 meter. De bushaltes komen dichter bij elkaar. Dit deel moet in augustus al klaar zijn.

Meer informatie bij de gemeente Oostzaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>