Zuiver Zaanse nieuwbouw

Zuiver zette vandaag een belangrijke stap op weg naar het veroveren van de rest van de wereld.

De vier eigenaren van het Zaanse interieur-label; Arjen Lubbes, Jaap Landsaat, Caroline van Velze en Richard Halberstadt ondertekenden het contract waarmee ze ruim 8300m2 grond kochten van de gemeente Zaanstad.

Foto Dirk Jongejans. Wethouder Dennis Straat (in het midden) is in zijn nopjes.

Zuiver is een sterk bedrijf dat onder het bewind van de vier vrienden in meer dan 50 landen meubelen, verlichting en accessoires onder de namen Dutchbone en Zuiver ontwerpt en verkoopt.

Aan het Rak, op Hoogtij, op een steenworp afstand van hun huidige pand zullen ze een kantoor, showroom en loods vestigen. Voor het ontwerp hebben ze het –ook al Zaanse- bureau Nunc Architecten ingeschakeld.

Voorlopig ontwerp

Prijzenfestival

Het bedrijf ontving de Zaanse Ondernemingsprijs (2015), het werd Noord-Hollandse Onderneming van het jaar in 2016 en directeur Caroline van Velze werd Zaans Zakenvrouw van het jaar.

De beelden hieronder komen van Nunc Architecten. Het gaat om een voorlopig ontwerp.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Esther

  Wow! Mooi ontwerp! Past goed bij Zuiver & ons landschap.

 • GKk

  Jammer dat er niet creatiever met grond kan worden omgegaan. Deze plek zou al lang bezet zijn geweest als er bv een appartementengebouw met dezelfde inhoud gebouwd zou mogen worden. Er ligt nog een behoorlijk bedrijfsterrein langere tijd braak.

 • luttik

  Jammer, weer een officiële hondenuitlaatplek voor ons verloren. Mag ik, en vele anderen met mij, nu even weten waar we nu terecht moeten? Of komt er nu eindelijk een wandelpromenade langs het Noordzeekanaal? Eindelijk? Ik meende te hebben gehoord van een instantie dat dit verhoogde land bedoeld was ter versteviging van de lekkende dijk langs dit kanaal. Maar ja ik ga wel ergens anders heen als het zover is. Iig, waren niet alle bewoners op de hoogte. Fijn om het nu te weten……….

 • Louis V

  Ziet er erg mooi en gelikt uit.. Gefeliciteerd met de aankoop en veel succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *