12 juni: Fort aan Den Ham hele dag open

In het Fort aan Den Ham worden op zondag 12 juni de hele dag (van 9:00 tot 16:00 uur) verschillende op de natuur gerichte activiteiten georganiseerd.

Landschapsgeograaf Lia Vriend geeft om om 9.30 een lezing over de natuurhistorische omgeving van het Crommenije-gebied (het Oer-IJ) waarna Lia korte fietstocht organiseert door het landschap van de waterlinie tussen de forten bij Veldhuis, Den Ham en Krommeniedijk.

Om 13.00 uur is een presentatie over het opstarten en houden van bijen door Mike Albers die vorig jaar op Fort a/d Ham een aantal bijenkasten geplaatst heeft. Hij doet dit samen met de stichting Smart Beeíng die het behoud én de versterking van de bijenvolken in hun natuurlijk leefomgeving nastreeft.

mikealbers fort ham

Om 11:00 uur is er een natuur-schilderworkshop door Joke van Bree (kosten € 25,00).

Het fort en fortterrein rondom is toegankelijk voor bezoekers (entree €3,50) en er zijn rondleidingen in en om het fort. Het fort een realistisch kijkje in het sobere soldatenleven uit vroeger tijden.

In het fort zijn verschillende exposities: Nederlands-Indië 45-50, WO-2, 1799 en Linie van Beverwijk. Het fort is gebouwd rond 1900 en de inrichting grotendeels behouden, gereconstrueerd en ingericht zoals in 1914.

Den Ham is een van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam en ligt aan de Busch en Dam 13, langs het spoor aan de N203 tegenover De Krokodil.

Het fort is ook iedere woensdag tussen 11-16 uur geopend.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *