De Zaanstreek heeft water, historische panden, industrieel erfgoed, lintdorpen, natuurgebieden, het Intell-hotel, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste 10 dagen van december op De Orkaan: de Zaanstreek 2015 in 100 foto’s. 10 Zaanse fotografen laten 2015 in foto’s zien. Vandaag Pascal Fielmich (Oog op Assendelft). Eerder plaatsten we 10 foto’s van De Orkaan, Erik Esteie, Marcel van Someren en Anjo Kan.

Pascal Fielmich fotografeert voor OogopAssendelft het rustieke lintdorp Assendelft, haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en uiteraard prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed). Het dorp heeft de langste Dorpsstraat van Nederland en loopt van het Noordzeekanaal tot aan Krommenie. Volg ook zijn Twitter-account.

Schaapskudde trekt veel bekijks
Eind februari trok schapenhouder Peter Ruis met zijn schaapskudde van de Zuiderweg via de Communicatieweg West naar de Dorpsstraat. Ongeveer 150 schapen werden over een afstand van bijna 2 kilometer over de weg verplaatst van het weiland naar de schuur. Onderweg trok de kudde veel bekijks, menig telefoon en camera kwam tevoorschijn om het bijzondere tafereel vast te leggen.

20150227_PFA9130-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

Wijkoverleg Assendelft: Moskee, ja of nee?
In april werd er tijdens het Wijkoverleg Assendelft een punt aan de agenda toegevoegd betreffende de bouw van een moskee. Bewoners die tegen de komst van een moskee zijn wilden gebruik maken van de openbare vergadering om antwoord op hun vragen te krijgen.

20150414_PFA4348-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

69e Profronde van Noord-Holland
Zondag 19 april werd voor de 69e keer de Profronde van Noord-Holland verreden. De finish vond dit jaar voor het eerst plaats in Assendelft. 500 meter voor het einde was er nog een valpartij. Uiteindelijk bleef Johim Ariesen in de massasprint Truls Engen Korsaeth en Tristan Marguet ruim voor.

20150419_PFB2834-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

Floor en Ilayda redden puppy Katy
De vriendinnen Floor (10) en Ilayda (10) zagen tijdens een tochtje met de boot een hondje in het water en ontfermden zich over het beestje. Thuis aangekomen herkende de moeder van Floor direct het hondje van een Facebook-oproep. Dankzij deze oproep op social media en het accurate handelen van de meiden is puppy Katy nu weer veilig thuis.

20150806_PFA7775-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

SAIL 2015
Van 19 tot en met 23 augustus 2015 vond SAIL Amsterdam 2015 plaats. De schepen voeren tijdens de SAIL-In Parade en SAIL Thank You Parade over het Noordzeekanaal. De bonte stoet passeerde Assendelft, onder grote belangstelling, ter hoogte van het Pontplein.

20150819_PFB6507-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

Immer Gerade Aus
Zaterdag 7 november 2015 werd de 6e editie van Immer Gerade Aus, de kroegentocht waarbij je verkleed en op de fiets van Assendelft naar Krommenie gaat, gehouden.

20151107_PFB1371-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

Sinterklaasintocht Assendelft
De Sint bracht een bezoek aan Assendelft en deed hier verschillende locaties aan. Waaronder verzorgingshuis Festina Lente, waar de Sint een graag geziene gast is. De Pieten zorgden voor muziek en gezelligheid.

20151122_PFB2923-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

Assendelver Freek van ’t Wout aan de start bij Red Bull Knock Out 2015
Het strand van Scheveningen was het decor van de zwaarste en grootste strandrace ter wereld: de Red Bull Knock Out 2015. Aan de start verschenen 1.500 motorcrossers waaronder Freek van ’t Wout uit Assendelft. Voor Freek (38) was het de eerste keer dat hij mee reed en weet een plaats in de finale te bereiken.

20151125_PFB3677-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

Molen De Haan arriveert in Nauerna
Molen De Haan is van Abbekerk naar molenschuur De Paauw in Nauerna verhuist. Stichting Zaanse Pakhuizen heeft de molen gekocht en zal deze gaan restaureren. De romp werd in Abbekerk eerst op een dieplader geplaatst en vervolgens op een schip gehesen en verder over water vervoert. Over het IJsselmeer, via het IJ, Noordzeekanaal, de Zaan en Nauernasche Vaart. Op termijn wordt deze van wieken voorzien in combinatie met een opwekinstallatie voor duurzame elektriciteit.

20151203_PFB4579-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich

 

Kerstviering in de Sint-Odulphuskerk
Kerstviering basisschool Het Koraal in de Sint-Odulphuskerk. Een samenzijn met kinderen en ouders. Het kerstverhaal werd opgevoerd door de kinderen en er werden door de verschillende groepen kerstwensen voorgelezen. Ook was er aandacht voor de goede doelen WNF, Emma Kinderziekenhuis en KWF. Met verschillende acties is er door de kinderen in totaal € 900,- ingezameld!

20151218_PFB5195-Oog-op-Assendelft-Foto-Pascal-Fielmich