Dank aan het Dagblad Zaanstreek die op de “25 jaar geleden” pagina het berichtje over de installatie van het Z.O.G.-raadslid Leny Vissers plaatste.

Leny volgde in 1991 het Z.O.G.-raadslid J. Koomen op. In 1990 was ze al steunfractielid geworden. De foto (van het onvolprezen gemeentearchief Zaanstad) hiernaast is trouwens van de installatie in 1994.

In dat jaar was de Zaanse Onafhankelijke Groepering van 3 naar 7 zetels geklommen.

In 2005 zijn dit een aantal ZOG-raadsleden (ze begonnen met 11 in die periode). Links Aart Molenaar, die later DZ begon. In het midden de heer Schingenga die ook overstapte. Rechts Leny Vissers.

zog 2005

Leny zat in de raad, werd fractievoorzitter en wethouder. Het hoogtepunt en het dieptepunt van ZOG vond plaats in 2002: met 11 zetels de grote winnaar van de verkiezingen, wat beloond werd met twee wethouders-posten. Voor het einde van het jaar was het feest voorbij: de partij viel uit elkaar, leden werden geschorst en de wethouders van ZOG traden af. Het was het begin van Aart Molenaars DZ.

In 2010 maakte Leny Vissers-Koopman een come-back als wethouder en zelfs het forse verlies in 2014 (van 4 naar 1 zetel) leverde toch nog een wethouderszetel op.

Hieronder een foto van vorig jaar. Tijdens een poepwegen-actie.

poepwegen