De vereniging Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars (SOK) werd in 1998 opgericht door een aantal bevlogen kunstenaars uit Oostzaan. Dit najaar bestaat de vereniging 25 jaar en dat jubileum wordt gevierd met een heleboel extra activiteiten.

Expositie in De KunstGreep

De jaarlijkse voorjaarsexpositie vindt plaats van woensdag 17 mei tot 26 juni in De KunstGreep. Op maandag t/m donderdag van 08.30 – 17.00 uur en op vrijdagmorgen tot 12.00 uur is de expositie te bezoeken. De toegang is gratis.

Expositie in het Bartel Jacobsz Centrum

Daarnaast wordt een tweede expositie georganiseerd in het Bartel Jacobsz Centrum naast de Grote Kerk. De tentoonstelling is van zaterdag 13 mei tot en met 29 juni te bezoeken. Het Bartel Jacobsz Centrum is geopend op vrijdagochtend van 10.00 – 12.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Ook hier is de toegang gratis.

‘Op vrijdagmorgen kunt u ook een kosteloze rondleiding boeken langs beide locaties via sok.oostzaan@gmail.com. De kunstenaars zien uw bezoek met plezier tegemoet.

Kunst in de tuin

In het kader van samenwerken zoeken de kunstenaars elkaar aan het eind van deze exposities op om gezamenlijk af te sluiten met “Kunst in de tuin”. De kunstenaars van de SOK exposeren bij elkaar in een zestal tuinen. Bezoekers kunnen op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni tussen 13.00 – 17.00 uur een wandeling langs de tuinen maken. De kunstenaars zijn dit weekend zelf aanwezig en de middag wordt omlijst met muziek, hapjes, drankjes en demonstraties. De tuinen die meedoen aan ‘Kunst in de tuin’ zijn: Kerkbuurt 41, 42 en 43, Dahliasingel 67, Dromerstraat 8 en Burg. Swartstraat 2.

In oktober wordt het 25-jarig jubileum gevierd met een grote najaar tentoonstelling. Het thema van deze tentoonstelling wordt ‘Mythologie en fabeldieren’. Meer informatie over het jubileum van de vereniging vind je op de website van Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars.