Het is dit weekend feest bij één van de oudste cafés van de Zaanstreek. Eetcafé Sman aan de Zaanweg 2 in Wormerveer is 30 jaar in handen van de familie Pickkers. In die jaren is er veel veranderd, maar het gezellige café blijft voor veel gasten een vertrouwde huiskamer.

Café Sman bestaat al ruim 100 jaar (2018). De familie Pickkers is 30 jaar eigenaar van eetcafé Sman. Het begon met moeder Marjan die de scepter zwaaide. Inmiddels is Danny Pickkers al jaren het vertrouwde gezicht van het eetcafé.

In de afgelopen jaren heeft Danny niet stilgezeten en is er veel veranderd. Boven het eetcafé zit een klein hotel, het eetcafé heeft een menukaart en regelmatig een lekkere daghap. In de zomer is het heerlijk vertoeven op het terras aan de Zaan. En misschien heb je eetcafé Sman voorbij zien komen op televisie? Het café is te zien in het programma ‘Bij ons op Urk’.

In het bomvolle café werd vrijdag 8 december het jubileumfeestje uitbundig gevierd. Het bier stroomde rijkelijk uit de tap en de glazen klonken. De felicitaties en vele cadeaus van gasten waren voor Danny overweldigend.

‘Ik wil iedereen bedanken voor de mooie cadeaus, maar vooral voor de liefde en de warmte.’

Tijdens het optreden van Groovy Piano klom zanger Mauricio Huisman spontaan op het podium om een paar UB40-nummertjes te zingen. Ook vandaag en morgen wordt het jubileum gevierd. Vandaag start om 20.00 uur de Miss Fucksia feestbingo met vele extra`s vanwege het 30- jarig jubileum. Morgen – zondag 10 december – treedt vanaf 16.00 uur de band Flash Back op.

Op de facebookpagina van eetcafé Sman houden Danny en zijn team iedereen op de hoogte van alles wat er wordt georganiseerd.