25 maart: Woonprotest Zaanstad

Online worden voorbereidingen getroffen voor een grote ‘Woonprotest’-actie die op 25 maart in Zaanstad wordt georganiseerd. Het protest begint om 15.00 uur op het Stadhuisplein in Zaandam.

Thema’s van het woonprotest:

 • Verandering van woningmarktbeleid
 • Woonzekerheid
 • Peperstraat
 • Tegen ‘gentrificatie’, voor gemengde buurten
 • Het aan de kaak stellen van verzakkingen in de Zaanstreek

In de voorbereiding is er een ‘aanvraag kennisgeving demonstratie’ ingediend bij gemeente Zaanstad. De organisator en de gemeente gaan in gesprek om ervoor te zorgen dat de demonstratie op een veilige manier kan verlopen.

Via de website Wat Kan Ik Doen zijn vrijwilligers opgeroepen om te helpen met de sfeer van het protest behouden:

“Je krijgt dan een geel/groen hesje en wordt een aanspreekpunt voor de protestgangers. Ook zorgen we ervoor dat het protest (zo veel mogelijk) zonder problemen verloopt.”

Onder de initiatiefnemers zijn mensen uit Bij1 Zaanstad, BPW Amsterdam/Woonopstand (landelijke coalitie), Burenvereniging Peperstraat, omwonenden van de Peperstraat en een aantal mensen uit krakersgroepen (Pancho’s). De organisator Woonprotest075 is ook (bescheiden) aanwezig op Instagram en heeft een Twitter-account.

De actie is gepland om 15.00 op het Stadhuisplein, er wordt waarschijnlijk ook een protestmars georganiseerd.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • l. Boonstra

  Het is hetzelfde clubje wat gelijk weer klaagt als er een weiland wordt aangewezen om grootschalig nieuw te bouwen. Weer zo een groep wat de prijzen zo hoog mogelijk wil houden.
  Want als morgen de gemeente de grond naast Westerwatering en Westerkoog aanwijst om de inderdaad nodige “SOCIALE”woningen te bouwen staat 99% van die demonstranten die nu klagen weer op het plein om tegen te zijn tegen die door hun gewilde woningen.

 • Harm Fabriek

  En voor wie worden dan huizen gebouwd? juist , niet voor de lagere inkomens. zeker 2 x modaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *