400 vluchtelingen Oekraïne in Taets

In de hallen van Taets op het Hembrugterrein worden 400 vluchtelingen uit de Oekraïne opgevangen. De eerste vluchtelingen worden binnen enkele dagen verwacht.

De opvanglocatie is tot en met 1 mei beschikbaar. Daarna zullen de vluchtelingen vanaf de noodopvanglocatie doorstromen naar een opvanglocatie voor langere termijn.

Het Rijk heeft aangegeven dat er in elke regio zo snel mogelijk 2000 opvangplekken moeten komen. Burgemeester Hamming maakte dit zojuist tijden het Zaanstad Beraad bekend:

“De situatie in Oekraïne is verschrikkelijk. Mensen zijn halsoverkop vertrokken en zoeken nu onderdak. Als mensen, vaak vrouwen en kinderen, vluchten voor geweld, dan moeten we ze opvangen. Met zoveel mogelijk warmte en liefde.”

De gemeente zoekt naar de mogelijkheden om mensen voor langere tijd op te vangen.

Taets was vorig najaar ook in beeld voor noodopvang bij de crisis in Afghanistan. Toen is uiteindelijk de keus gevallen op de Achtersluispolder.

Hamming vraagt om niet naar Taets te komen om te helpen. Mensen die een steentje willen bijdragen kunnen op www.zaankantersvoorelkaar.nl hulpacties vinden en tips om te helpen.

Zaanstad gaat ‘op zeer korte termijn’ een bijeenkomst voor de bewoners en ondernemers rond het Hembrugterrein organiseren.

In Taets werden in 2015 en 2016 ook vluchtelingen opgenomen.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *