50woordenfoto: Roltrap (geen nieuws)

Roltrap (geen nieuws)

Geen nieuws. De roltrap deed het niet. En dat is geen nieuws, dat is namelijk meestal zo. Fracties stellen geen vragen meer. Er worden geen alternatieve plannen gemaakt. Wethouders beloven geen beterschap.

We hebben ons erbij neergelegd. De roltrap (in dit geval beide roltrappen) doet het niet. Punt.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

De foto maakten we vorige week* (of die week daarvoor, of vorig jaar, of misschien wel volgende week).

UPDATE: Roltrap (wel nieuws)

* donderdag 12 mei om precies te zijn. Op maandag 16 mei was de situatie onveranderd: beide roltrappen buiten gebruik.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Erik Schouten

  Deze roltrappen zijn geschikt voor binnen dat weet de raad dondersgoed maar uit bezuinigingsoverwegingen is hier toch voor gekozen. Zwartlakken maar weer!

  Zie ook de uitzending ‘hier zijn de van Rossems’ bij hun bezoek aan Zaandam

 • De gemeente is al jaren lang erg laks met alles .en wat het centrum betreft is het maar een viesebende en ook bij het station plein jammer

 • Rinus vd Poel

  Binnenstad Zaandam, is niks en wordt nooit wat.

 • D de Jong

  Die roltrappen staan vrijwel dagelijks stil. Is het niet hier bij de waterval, dan is het wel vanaf het busstation naar boven.
  Daarnaast zijn de liften ook vaak nog buiten werking. Erg handig voor minder valide mensen die daar van afhankelijk zijn.

  Zaandam centrum is ook niet de plek waar je voor je lol heen gaat.
  Leegstand, weinig aantrekkelijke winkels, absurde parkeertarieven en een centrum waarvoor je 10 kilometer voor moet omrijden om er te komen.

  Ik wijk al tijden uit naar het Buikslotermeerplein. Veel variatie aan winkels en de eerste 3 uur parkeren voor €1,40!!! en op zondag zelfs gratis!
  Ook met de bus (392) stop je vrijwel voor de deur.
  Om mij heen hoor ik ook steeds meer mensen die daar gaan winkelen.

  Zo kan het dus ook Zaanstad.

 • Agnes van der Kramer

  Het lijkt wel of er in Zaandam geen een roltrap het doet, want bij Dirk van de Broek in de Westzijde doet het ook niet. Het lijkt wel of Zaanstad van de ouderen af wil. Eer dat je boven bent, ben je kapot. En wat betreft de viezigheid, ja Zaandam is een vieze stad. Het niks en het zal nooit wat worden.

 • Mart Oosterveld

  We wonen in Zaandam,maar de laatste 5jaar hebben we niet in het centrum van Zaandam gewinkeld. Als we iets anders dan kruideniers waren willen hebben, gaan we naar Wormerveer. De zaanbocht of marktstraat ( gratis parkeren met blauwe zone kaart) of het marktplein waar het óók gratis parkeren is.Dus maakt het mij niet uit of de roltrappen het doen in het centrum. 😁

 • hans van rheenen

  REGEL – nummer – 1 voor winkeliers op de Gedempte Gracht:

  Om in het winkelgebied de klanten aan te kunnen trekken, dienen de (georganiseerde) winkeliers te garanderen, dat de toegang tot het gebied charmant en veilig is.

  Lukt dit ondanks samenwerking niet, is er een stok achter de deur: huurmindering!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *