50woordenfoto: strijd tegen de duizendknoop…

Strijd tegen de duizendknoop…

“Ik heb geen 50 woorden maar kwam dit bord tegen op het dijkje achter de Archangelstraat in de Havenbuurt” schreef Erik Schouten ons.

50 redden we makkelijk: onkruid, exoot, Roundup, GroenZaans, vrijwilligers, Gerard Slegers, PvdD, ROSA, GroenLinks, bestrijding, uitrukken, ZNMC, KMZ, maaien, doodtreiteren. Voor nog meer woorden: klik hier.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

De foto maakte Erik in de Havenbuurt (Zaandam).

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Bernhard Boot

  Belangrijk is dat de stukken met rust worden gelaten behalve door degenen die de JDK verwijderen. Het meest zinvolle is het met wortel en al verwijderen, maar dat is vaak erg lastig. Mijn samenwerking met de gemeente verloopt prima! Als ik iets aangeef, dan gebeurt dat binnen vrij korte tijd waardoor het stuk bij het zwembad in Krommenie nu behoorlijk is geschoond. Het blijft nog minstens een jaar opkomen, vrees en denk ik, maar het gevaar voor overwoekering is voorbij. Mee helpen? Meld je bij GROENzaans!

  • Tonnie Smits

   Ik had JPK in mijn tuin,telkens als ik een nieuwe scheut zag plukte ik die uit. Je moet de plant uitputten en nu ben ik er vanaf.

 • Peter Blokker

  ik heb die krengen ook in de tuin, en probeer ze ieder jaar weer met wortel en al te verwijderen, maar het jaar daarop staan ze er weer gek word ik ervan, en hoe ze er komen? geen idee ineens stonden ze er

 • Jacques makay

  Mooi struikje. Geen doorns en niet vervelend. Stukken beter dan brandnetels.lekker laten groeien. In japan hebben ze erook geen last van.

 • Anniggien Brink

  De struik zelf is niet het probleem. Dat zijn de wortels. Die groeien 5 tot 7 meter in de grond, kunnen zo dik worden als een bovenbeen van een volwassen mens en kunnen rioleringssystemen, fundamenten van huizen, wegen etc.vernielen. In Engeland worden hypotheekaanvragen geweigerd en wordt een pand minder waard als er Japanse Duizendknoop op het perceel groeit.

 • Johan van der velde

  Wil je dat motiveren?

 • nico beemsterboer

  het zou misschien ook wel handig zijn als er een tel nr op het waarschuwingsbord
  zou staan, bij het zwembad in krommenie is er 1 plek aangepakt, maar in de omgeving zijn er nog vier plekken met jdknoop

 • Luuk Hoekstra

  Weiland bedekt met genoemde “knoop” in het Wormer- en Jisperveld. (Aan de Noorder Ganssloot, plm. 200 m. ten N.W. van de Bruiloftsloot in Jisp.)
  Het groeit als kool en staat inmiddels al zo’n twee meter hoog. Het is ons nog niet bekend wie het natuurgebied wil gaan verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *