Er zijn al 52 nieuwe tips over de zaak Milica van Doorn binnengekomen bij de politie. Vorige week dinsdag werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de moord in 1992 op de destijds 19-jarige scholiere.

Ook hebben zich al mensen gemeld die DNA willen afstaan. 133 Turkse Zaandammers kregen het verzoek of zij vrijwillig DNA-materiaal af wilden staan. De mannen zijn geen verdachte, maar zijn mogelijk wel verwant aan de dader aldus de politie.

Milica van Doorn werd op 8 juni 1992 dood aangetroffen in een vijver in Kogerveld. Ze was verkracht en vermoord. Getuigen hebben destijds verklaard een man met een Turks uiterlijk op de fiets te hebben gezien. Die man op de fiets is nog altijd niet gevonden. Het is zeer aannemelijk dat hij toen in de Zaanse wijk Kogerveld woonde.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het DNA-spoor dat in Milica is aangetroffen, vrijwel zeker afkomstig is van een man met Turkse voorvaders. De 133 mannen hebben Turkse voorvaders en woonden in 1992 in Kogerveld, of hebben familieleden die daar toen woonden.