Britse man aangehouden die werd gezocht voor poging doodslag op agent

De Britse man die dringend door de Nederlandse politie werd gezocht voor een poging doodslag op een agent in Zaandam is op donderdag 22 juni in Frankrijk aangehouden.

Op vrijdagavond 27 januari 2023 probeerde de politie op de Sluispolderweg een persoon aan te houden die verdacht werd van rijden onder invloed en identiteitsfraude. Dat ging niet zoals gepland, want de verdachte sprong in zijn auto en scheurde er met 70 kilometer per uur vandoor terwijl een van de agenten hem nog stevig vast had. Uiteindelijk moest de agent loslaten en rolde over het wegdek.

De districtsrecherche Zaanstreek-Waterland startte direct een onderzoek. Ook werd tweemaal in het tv-programma Opsporing Verzocht de naam en foto van de verdachte gedeeld in de hoop tips te ontvangen over de verblijfsplaats van de man. Het onderzoek van de afgelopen maanden heeft ertoe geleid dat de 37-jarige Brit gisteren kon worden aangehouden. Hij zit op dit moment vast en zal worden overgedragen aan de Nederlandse politie. De recherche zet het onderzoek voort.

Bijdrage door Michel Schermer. Bron: politie.nl. Foto: De Orkaan (archief)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *